Wednesday, January 9, 2013

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!! Πυρκαγιά απειλή για τα σπίτια στο Wallan, βόρεια της Μελβούρνης,

Carngham σταθμό
CARNGHAM ΣΤΑΘΜΌ ΛΌΓΟΥΣ ΦΎΛΑΚΑΣ RON ΜΠΌΛΤΟΝ ΕΡΕΥΝΆ ΤΗ ΖΗΜΊΑ ΣΤΗΝ ΚΆΠΟΤΕ ΥΠΕΡΉΦΑΝΗ 120-YEAR-OLD 
ΕΙΚΌΝΑ ΠΑΤΡΙΚΌ: NICOLE GARMSTON HERALD SUN



Πυρκαγιές στην Αυστραλία με ρεκόρ καύσωνα


Το πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα που πλήττει τη Νοτιοανατολική Αυστραλία, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν δεκάδες πυρκαγιές οι οποίες έχουν ήδη κατακάψει χιλιάδες στρέμματα γης, απειλούν περιουσίες, αλλά ευτυχώς - τουλάχιστον προς το παρόν - δεν έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.Με τις πυρκαγιες στην Αυστραλία ασχολούνται ΤΑ ΝΕΑ και όλα τα άλλα ΜΜΕ.
Εκατοντάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε περισσότερα από 130 πύρινα μέτωπα κατά μήκος της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, με τουλάχιστον 40 από αυτά να μαίνονται ανεξέλεγκτα. Πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στην Τανζανία, όπου κατέκαψαν διακόσιες χιλιάδες στρέμματα γης και κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες. Οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέση θερμοκρασία που επικρατούσε τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα ήταν 40,3 βαθμοί Κελσίου, γεγονός που μετέτρεψε αυτήν την ημέρα στην πιο ζεστή στην ιστορία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας αναγκάστηκε να προσθέσει νέα χρώματα στον μετεωρολογικό χάρτη της χώρας - βαθύ μοβ και πυρακτωμένο ροζ.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για τέσσερις περιοχές της πολιτείας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο καταστροφικών πυρκαγιών. «Συνθήκες χειρότερες από αυτές, δύσκολα μπορεί να συναντήσει κάποιος» δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε είναι όντως πολύ κοντά στην καταστροφή, γι' αυτό η πιο ασφαλής επιλογή για τους κατοίκους περιοχών σε κίνδυνο είναι να απομακρυνθούν από αυτές το ταχύτερο δυνατόν».

Carngham bushfire
A devastated Ray Ellen rummages through the rubble of what was his Carngham home before it was gutted by fire. Picture: Andrew Brownbill

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

http://www.heraldsun.com.au/

Blaze contained as warnings slammed

Fire path: Victoria's most destructive bushfire since Black Saturday has claimed 8 houses

UPDATE: FIRE threat north of Melbourne downgraded, as irate Ballarat bushfire victims raise new concerns over warnings. | National wrap 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget