Saturday, March 29, 2014

Αδωνις "αδειάζει" Παπαδημούλη:Αν είχα 1,5 εκατ. ευρώ δε θα πουλούσα βιβλία

Καυγάς Άδωνι - Παπαδημούλη στη Βουλή!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καυγάς με αιχμηρές "σπόντες" στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδηκαι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεγάλη κόντρα Γεωργιάδη - Παπαδημούλη μέσα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πολυνομοσχέδιο είναι "τούβλο 800 σελίδων σαν αυτά που πουλούσε ο Άδωνις στην προηγούμενη εργασία του..."

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον Παπαδημούλη λέγοντας "Κι εγώ αν είχα 1,5 εκατ. στην τράπεζα όπως εσείς κ. Παπαδημούλη δεν θα πουλούσα τα βιβλία με τις ντάνες… Να τα χαίρεστε, αλλά για να μιλάμε μαρξιστικά εδω, εσείς είστε εδώ με τους μεγαλοκεφαλαιούχους".
Παπαδημούλης: Τέτοιες επιθέσες από αυτά τα άτομα για μένα είναι τίτλος τιμής

Αφού ο υπουργός Υγείας ολοκήρωσε την ομιλία του, ο Δ. Παπαδημούλης πήρε το λόγο και του απάντησε: "Ο κ. υπουργος Υγείας, όπως το συνηθίζει κάνει προσωπικές επιθέσεις εναντίον σειράς βουλευτών και ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ανοίκιους υπαινιγμούς. Δεν απαντώ σε αυτά. Σημειώνω όμως πως είναι το πρόσωπο που διατυμπανίζει πως σιχαίνεται τους αριστερούς και τους Κομουνιστες. Τέτοιες επιθέσες από αυτά τα άτομα για μένα είναι τίτλος τιμής".

Άδωνις: Έχω στην τράπεζα 30.000 ευρώ

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε "Μου αρέσει η ελευθερία και γι’ αυτό δε μου αρέσει ο κομμουνισμός. Ο κ. Παπαδημούλης είπε για τα βιβλία... Εγώ στην τράπεζα έχω 30.000 ευρώ και θα ήθελα να έχω το δικό σας 1,5 εκατ. ευρώ. Την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός. Εργάζομαι 15 χρόνια και δεν αξίωσα να έχω τόσα χρήματα".

Άδωνις για τα φαρμακεία

Η απεργία των φαρμακοποιών πρέπει να λήξει, γιατί ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό αδίκως, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπεραμυνόμενος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν και σημειώνοντας πως οι φαρμακοποιοί "παρασύρθηκαν" σε αυτή την απεργία.

Αφού ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι όντως από το Μνημόνιο και μετά, οι φαρμακοποιοί έχουν χάσει μεγάλο μέρος των παλαιών εισοδημάτων τους, όπως άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες της χώρας, επισήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα φαρμακεία στον πλανήτη είναι γιατί επρόκειτο για μια πάρα πολύ επικερδή επιχείρηση.

Αναφορικά με την ρύθμιση - για την οποία απεργούν οι φαρμακοποιοί - με την οποία επιτρέπεται να υπάρχει φαρμακείο εντός σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η μόνη διαφορά με την υφιστάμενη κατάσταση, όπου υπάρχουν φαρμακεία «κολλητά» σε σούπερ μάρκετ είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια «εσωτερική πόρτα» κι αντί ο πελάτης να βγει από το σούπερ μάρκετ και να μπει στο φαρμακείο, απλώς θα μπαίνει από την πόρτα. Εξήγησε ειδικότερα ότι θα είναι ξεχωριστή επιχείρηση αδειούχου φαρμακοποιού εντός των πληθυσμιακών κριτηρίων και καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που «υπερασπίζονται την κλειστή πόρτα» λέγοντας πως το κάνουν «γιατί έχουν κλειστά μυαλά».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με την τρόικα και δεν δέχθηκε μια σειρά μνημονιακών απαιτήσεων όπως η κατάργηση πληθυσμιακών κριτηρίων, η αναδρομική μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από την 1η Ιανουαρίου του 2014, πληρωμή «κλόου μπακ», δυνατότητα να αγοράζουν και να ανοίγουν φαρμακεία μη φαρμακοποιοί, τα σούπερ μάρκετ και ανώνυμες εταιρείες. Επίσης, σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στον φαρμακοποιό να κατέχει πάνω από μία άδεια φαρμακείου, κάτι που γίνεται σήμερα με αφανείς εταιρείες για να προσθέσει πως «βασική μεταβολή είναι ότι αυτό γίνεται νόμιμο».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι μονάδες ημερήσιας νοσηλείας όπως και όλο το κομμάτι του ιατρικού τουρισμού μπορεί να εξελιχθούν σε έναν από τους μεγαλύτερους βραχίονες ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας επισημαίνοντας «ψηφίζουμε το νομοσχέδιο με υπερηφάνεια, όχι με το ζόρι». 

ΑΠΟ Newsit

No comments:

Post a Comment

wibiya widget