Tuesday, March 18, 2014

Ο Μίτσελ για την ιστορική ρεβάνς με την Μάντσεστερ! (vid)

 Ο Μίτσελ για την ιστορική ρεβάνς με την Μάντσεστερ! (vid)

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 - 21:06

ΜΙΤΣΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανεβασμένος ψυχολογικά και σίγουρος για την ομάδα του εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου ματς με την Γιουνάιτεντ ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής μιλώντας για την ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ υπογράμμισε ξεκάθαρα πως «οι ποδοσφαιριστές μας δεν φοβούνται τίποτα. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά». Συγκρατημένα αισιόδοξος για το παιχνίδι εφόσον ο Ολυμπιακός δείξει τα στοιχεία που πρέπει παρουσιάστηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ανάμεσα στα άλλα ο Ισπανός προπονητής τόνισε ακόμα: «Αύριο θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την εικόνα του πρώτου αγώνα» αλλά και πως «εμείς ξέρουμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εμφανιστεί πιο αποφασιστική αύριο στο ματς».
Ειδικότερα ο Ισπανός επισήμανε για:
Το ματς με την Γιουνάιτεντ και την κατάστασή της: Εμείς ξέρουμε την κατάσταση της Μάντσεστερ και πως είναι σε λεπτή ισορροπία. Δεν ασχολούμαστε με αυτό και κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε ή να εμπιστευτούμε την κατάστασή της. Θα μας άρεσε να γίνει ίδιο το ματς με αυτό στον Πειραιά. Ξέρουμε όμως ότι η Μάντσεστερ θα είναι διαφορετική και πιο αποφασισιστική στο αυριανό ματς. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Λέω συνεχώς ότι χρειαζόμαστε κάποιο γκολ για να περάσουμε και δεν μπορούμε να μείνουμε στο 2-0 του πρώτου αγώνα.
Τον Μόγιες, την ομάδα του και το πρώτο ματς: Σίγουρα δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω έναν τεχνικό να υποφέρει πολύ. Θεωρώ πως τώρα συμβαίνει αυτό με τον Μόγιες, επειδή δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Πιστεύω ωστόσο πως θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση στο μέλλον. Όσο για εμάς οι παίκτες μου δεν φοβούνται ποτέ. Ίσως ο προπονητής λίγο. (σ.σ. γέλια). Οι παίκτες μου όμως ποτέ. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο όταν μία ομάδα παίζει καλά. Γενικά αυτό που έγινε στο πρώτο ματς είναι πως εμείς αγωνιστήκαμε πολύ καλά και έπρεπε να κερδίσουμε. Το αξίζαμε. Αύριο, όμως είναι ένα άλλο παιχνίδι. Δεν γίνεται να συμβιβαστούμε με το σκορ του πρώτου αγώνα.
Τον Καγκάβα: Είναι δυναμικός και γρήγορος. Το έχει αποδείξει. Το έδειξε και στο πρώτο ματς. Να δούμε σε ποια θέση θα παίξει αύριο.
Όλα όσα είχαν ειπωθεί σε βάρος του τον Σεπτέμβριο: Όλοι αυτοί που είχαν παράπονα για μένα τον Σεπτέμβρη είχαν δίκιο. Δεν περίμεναν όμως ότι οι παίκτες μου θα έκαναν το καλύτερο και θα με δικαίωναν.
Το Ολντ Τράφορντ και την ατμόσφαιρα που υπάρχει: Η ατμόσφαιρα είναι πάντα μαγική. Είναι πάντα ευχάριστο να έρχεται κανείς σε αυτό το γήπεδο.
Τον Σαβιόλα: Καλά είναι. Σας ευχαριστώ.
Το πως θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός: Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Θα διατηρήσουμε την ίδια αγωνιστική ιδέα. Τώρα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο λίγιο πιο άνετα επειδή έχουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Όμως για το αυριανό παιχνίδι, επαναλαμβάνω πως ισχύει ότι αρχίζει πάλι από την αρχή.
Τι τόνισε ο Αβραάμ
Από μέρους του ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αναφορικά με την σημασία και την αξία της ιστορικής αυτής αναμέτρησης τόνισε: «Είναι ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι των τελευταίων ετών για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άγχος. Είναι σίγουρα πολύ σπουδαίο παιχνίδι για εμάς. Δεν υπάρχει τόσο άγχος όσο η επιθυμία να παίξουμε καλά και να κάνουμε το καθήκον μας. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατόητες και μπορεί να προχωρήσει.
Και αυτό παρότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε μέχρι εδώ στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος ήταν να φτάσουμε έως τους "16", αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί περισσότερα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και το δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μιλούν από μόνα τους.
Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να επιδιώξει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να είναι ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές στον αγώνα με την Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Αυτό δεν θα αλλάξει και τώρα. Θα είμαστε προσεκτικοί αλλά δεν θα κλειστούμε. Χρειάζεται συγκέντρωση, πάθος, αγωνιστικότητα και αν τα έχουμε όλα αυτά θα πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε». Παράλληλα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως «εμείς από την μεριά μας θα μπούμε από το πρώτο λεπτό για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αυτό που παίζουμε όλο αυτό τον καιρό προκειμένου να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τις δικές του εκτιμήσεις είπε: «Η δυναμή μας είναι ο κόσμος μας. Ο κόσμος μας που μας ακολουθεί παντού, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, διότι θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Θα έχουμε πολύ κόσμο μαζί μας. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Από το πρώτο λεπτό θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Χρειάζεται και τύχη. Αν μπορέσουμε να σκοράρουμε θα είναι σίγουρα ακόμκα καλύτερα για εμάς ως ομάδα. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Η Μάντσεστερ θα είναι ακόμα πιο ισχυρή μέσα στο γήπεδό της. Την σεβόμαστε. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Ό,τι και να συμβεί, ακόμη και να σκοράρουμε, τίποτε δεν θα έχει τελειώσει πριν το 90'. Πρέπει μέχρι το τέλος να είμαστε προσεκτικοί, όπως και να πάει το ματς. Θέλουμε για τον κόσμο να δείξουμε ότι τιμούμε τη φανέλα και θα κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια».
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη Τύπου:
Μίτσελ
Η Γιουνάιτεντ έχει μία πολύ δύσκολη χρονιά, έχασε 3-0 από την Λίβερπουλ και ο Μόγιες είναι σε μεγάλη πίεση. Θα το χρησιμοποιήσετε αυτό ως δικό σας πλεονέκτημα;
Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάστασή της. Είναι σε μία λεπτή ισορροπία. Εμάς δεν μας αφορά αυτό όμως. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να τελειώσουμε τον προκριματικό. Δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Δεν στεκόμαστε στην αγωνιστική κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κλειδί του αυριανού αγώνα; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση;
Θα μας άρεσε το παιχνίδι να ήταν ίδιο με αυτό που έγινε στον Πειραιά. Όμως ξέρουμε ότι η Μάντσεστερ αύριο θα εμφανιστεί τελείως διαφορετική με περισσότερη αποφασιστικότητα και μεγαλύτερη ανάγκη. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η Μάντσεστερ. Εγώ ο ίδιος λέω ότι χρειαζόμαστε κάποιο γκολ για να έχουμε ελπίδες να περάσουμε. Δεν θα επαναπαυτούμε στο 2-0 του πρώτου αγώνα.
Πώς εκτιμάτε την πρώτη χρονιά του Ντέιβιντ Μόγιες στη Γιουνάιτεντ;
Παρόλο που έχουμε τελείως αντίθετα συμφέροντα στο αυριανό παιχνίδι, δεν μ' αρέσει να βλέπω προπονητές να υποφέρουν. Ο Μόγιες υποφέρει, η Μάντσεστερ είναι μεγάλος σύλλογος, τα αποτελέσματα δεν έχουν εμφανιστεί, όμως πιστεύω ότι το μέγεθος του συλλόγου θα του δώσουν την ευκαιρία να βελτιώσει την κατάσταση στο μέλλον.
Πιστεύετε ότι θα φοβηθούν οι παίκτες σας για το γεγονός ότι πρώτη φορά θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν μία αγγλική ομάδα;
Οι ποδοσφαιριστές μας δεν φοβούνται τίποτα. Ίσως ο προπονητής φοβάται λίγο περισσότερο (σ.σ. γέλια). Οι ποδοσφαιριστές όχι. Και από τη στιγμή που εκείνοι παίζουν, είναι σίγουρο ότι θα πάνε καλά.
Σας κάνει εντύπωση το πόσο άσχημα έπαιξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο παιχνίδι;
Στο ποδόσφαιρο έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι δουλειά κάνεις. Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουν καλά τον άλλον και αυτό που συνέβη είναι ότι παίξαμε καλά και αξίζαμε τη νίκη. Αύριο όμως είναι ένα νέο παιχνίδι. Εκείνο το ματς τελείωσε. Εμείς αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το αποτέλεσμα του πρώτου ματς.
Τον Σεπτέμβριο ορισμένοι υποστήριζαν ότι δεν είστε καλός προπονητής για τον Ολυμπιακό και τώρα είστε μία ανάσα από το να αποκλείσετε τη Μάντσεστερ. Πώς σας φαίνεται αυτό;
Πιστεύω ότι όλοι αυτοί είχαν παράπονα τον Σεπτέμβριο, είχαν δίκιο! Αυτό που δεν περίμεναν και δεν ήξεραν, ήταν ότι οι παίκτες έδωσαν την απάντηση και εκείνοι με βοήθησαν να φανώ καλός.
Ο κ. Μόγιες μας είπε ότι ο Καγκάβα θα παίξει κάποιο ρόλο στο παιχνίδι; Πώς κρίνετε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή;
Πιστεύω ότι είναι δυναμικός ποδοσφαιριστής και γρήγορος. Είναι πολύ καλός στην επίθεση και το απέδειξε στα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο ματς. Το μόνο που μένει αυτή τη στιγμή είναι να δούμε σε ποια θέση θα παίξει. Αυτό θα παίξει ρόλο στον σχεδιασμό της ομάδας από την πλευρά του Μόγιες.
Μάθαμε ότι παρακολουθήσατε το ματς με την Λίβερπουλ. Τι έχετε να πείτε για την ατμόσφαιρα και τον Σαβιόλα. Θα παίξει;
Η ατμόσφαιρα στο Ολντ Τράφορντ είναι μαγική. Βοηθάει γενικότερα την Μάντσεστερ να κερδίζει. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι πολύ καλά, ευχαριστούμε!
Πώς σκοπεύετε να προσεγγίσετε το παιχνίδι και αν θα έχει ομοιότητες σε σχέση με το πώς προσεγγίσατε τα ματς σε Παρίσι, Λισσαβώνα και Βρυξέλλες.
Η προσέγγιση του παιχνιδιού θα είναι ακριβώς ίδια. Έχουμε παίξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και σπουδαία γήπεδα και παίζουμε με την ίδια ιδέα. Αυτή τη φορά λόγω του ότι έχουμε το 2-0, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Όμως ακόμα κι αν έχουμε ένα πλεονέκτημα στο πρώτο ματς, σε αυτή τη φάση το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή.
Θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σας αν αποκλείσετε τον Μόγιες;
Πραγματικά νιώθω συμπάθεια για όλους τους προπονητές, γιατί βρίσκομαι στην θέση τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δουλεύει πολύ. Πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με τη δουλειά που κάνουμε. Δεν είναι μία προσωπική μάχη απέναντι στον Μόγιες. Είναι μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι σπουδαία στιγμή το ότι διεκδικούμε την πρόκριση απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Ο κ. Μόγιες είναι ένας αντίπαλος, όχι όμως εχθρός.
Αβραάμ Παπαδόπουλος
Άγχος υπάρχει;
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για όλους μας. Είναι ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άγχος. Υπάρχει επιθυμία για να έρθει αυτή η ώρα και να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε. Σίγουρα θα υπάρχει λίγο άγχος μέχρι να ξεκινήσει το ματς. Με την έναρξη του ματς αποβάλλεται από μόνο του. Θα προσπαθήσομε εμείς να κάνουμε το καθήκον μας. Σίγουρα έχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε.
Εσύ ως αρχηγός αυτής της ομάδας πώς βλέπεις το κλίμα μέσα στην ομάδα, περιμένοντας αυτό τον αγώνα; Το θεωρείτε ως μία πολύ μεγάλη πρόκληση;
Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ο στόχος που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός μέχρι τους «16». Η ομάδα έχει δείξει όλο αυτόν τον καιρό ότι έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει. Το κλίμα είναι πολύ καλό και το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε και στις τρεις διοργανώσεις μέσα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να συνεχιστεί και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει επίπεδο. Αν δούμε τα αποτελέσματα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, νομίζω ότι όλα αυτά μιλούν από μόνα τους.
Αν θυμηθούμε τους αγώνες του Ολυμπιακού στους ομίλους, δεν κλείστηκε, προσπάθησε να κάνει παιχνίδι. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και αύριο το βράδυ;
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα από την αρχή προσπαθεί να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής. Να μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό και να υπάρχουν ισορροπίες σε όλες τις γραμμές. Αυτό έχει πει και ο προπονητής. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς να κάνουμε, είναι το παιχνίδι μας. Σίγουρα θα είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα κλειστούμε. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα χρειαστεί να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αν έχουμε πάθος, θέληση αγωνιστικότητα νομίζω ότι θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε.
Τις δύο προηγούμενες φορές που επισκέφθηκε ο Ολυμπιακός το Ολντ Τράφορντ, δεν είχε την ευκαιρία να σκοράρει και αποκλείστηκε. Νομίζεις ότι θα απαιτήσετε αυτό το γκολ;
Είναι αυτό που είπα και πριν. Αυτό που δεν μ' αρέσει εμένα, είναι να προβλέπω αν θα σκοράρουμε ή όχι. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας,. Αυτό που έχουμε δουλέψει όλο αυτόν τον καιρό. Όπως ξέρουμε, χρειάζεται και τύχη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και αν σκοράρουμε θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Όπως είπατε και εσείς είναι δύσκολο το παιχνίδι. Η Μάντσεστερ είναι μία πολύ καλή ομάδα και στο γήπεδό της θα είναι ακόμα πιο ισχυρή.
Αν ο Ολυμπιακός πετύχει ένα γκολ αύριο, πιστεύετε ότι η πρόκριση θα τελειώσει;
Όχι. Νομίζω ότι η Γιουνάιτεντ είναι τεράστιος σύλλογος. Κόντρα σε όλες τις ομάδες δεν έχουμε παρουσιάσει δείγματα αλαζονείας. Εμείς ξέρουμε ότι το ματς διαρκεί 90 λεπτά. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για 90 λεπτά. Αν πετύχουμε ένα γκολ, σίγουρα δεν θα τελειώσει εκεί το ματς. Η Μάντσεστερ είναι σύλλογος που έχει ανατρέψει στο παρελθόν πολλά σκορ. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας από την αρχή.
Ο Ολυμπιακός θα έχει 4 χιλιάδες φιλάθλους στο πλευρό του. Τι μήνυμα θα στείλετε στον κόσμο;
Να δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι τιμάμε τη φανέλα που φοράμε, ότι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ότι θα τα δώσουμε όλα. Η δύναμη μας είναι ο κόσμος μας. Θα έχουμε πολλούς φιλάθλους αύριο και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να τους δώσουμε χαρά.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget