Monday, March 17, 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απίστευτο!"Ιερέας" «εγκέφαλος» κυκλώματος που εξαπατούσε ανέργους!

Απίστευτο! Ιερέας «εγκέφαλος» κυκλώματος που εξαπατούσε ανέργους!

Εν ενεργεία ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, συνελήφθη κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» σπείρας απατεώνων που εν μέσω κρίσης έταζε δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε το υστέρημά τους.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον ένας 45χρονος άεργος κι ένας 40χρονος δικηγόρος, εκ των οποίων συνελήφθη ο πρώτος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα είχε συστήσει εταιρεία εύρεσης εργασίας προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στη δράση της. Μέσω αυτής, οι δράστες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 150 με 160 ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάλιστα, τέσσερα από τα φερόμενα ως θύματα μετανάστευσαν στο εξωτερικό, σε Κύπρο και Γερμανία, προκειμένου να δουλέψουν, αλλά όταν έφτασαν στις χώρες προορισμού διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη.
Ως «διευθύνων» της σπείρας φέρεται ένας 30χρονος ιερέας, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι εν ενεργεία και λειτουργεί σε ιερό ναό του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.
Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος ιερέας φέρεται ως ιδρυτής της εταιρείας, η δράση της οποίας ξεκίνησε από το 2009. Οι δράστες κατηγορούνται ότι απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματά τους.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν στις 11 το πρωί από τον διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρλή.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ..gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget