Wednesday, March 19, 2014

Δήμος Γλυφάδας. Τι πρέπει να κάνει ένα παιδί με Σύνδρομο Down



 Γραφείο Τύπου Δήμου Γλυφάδας 
ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ»
Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Μαρία Κόκκορη" (Σ.Υ.Δ), οι οποίες φιλοξενούν κορίτσια με Σύνδρομο Down και Νοητική Υστέρηση, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν το Σάββατο 5 Απριλίου στις 10:00 π.μ. Πρόκειται για μια ημερίδα διατροφής, η οποία φέρει τον τίτλο: «Μελέτη Παρέμβασης για παιδιά με σύνδρομο Down».
Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν τη διατροφή και την άσκηση που πρέπει να κάνει ένα παιδί με Σύνδρομο Down. Πολλές φορές τα παιδιά με το σύνδρομο αυτό παρουσιάζουν λόγω κακής διατροφής προβλήματα υγείας μεταξύ των οποίων η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α. Γι’ αυτό το λόγο θα παρουσιαστεί μια μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Salzuburg της Αυστρίας από ομάδα επιστημόνων υγείας και η οποία έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Στη συνέχεια της παρουσίασης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Food matters», το οποίο θα διδάξει πως πρέπει να τρέφεται ένα παιδί με σύνδρομο Down, αλλά και ποιες πρέπει να είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες όλων προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Εισηγήτρια της ημερίδας θα είναι η κ. Καλούδη Ειρήνη-Μαρία, Αθλητική διαιτολόγος, MSc.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.kokkori.gr, ή το facebook (Idrima Kokkori και Ίδρυμα Μ. Κόκκορη), αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@kokkori.gr) ή στο τηλέφωνο: 210- 9641782.

 Για την εγγραφή σας στην ημερίδα,  μπορείτε να στέλνετε e-mail στο info@kokkori.gr με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ή μέσω τηλεφώνου στο   210- 9641782.

Ο Διευθυντής των Σ.Υ.Δ.,

Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget