Saturday, March 22, 2014

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: "Απολαμβάνουμε την συνεργασία με την Ελλάδα"

Image

Συνάντηση με τον ισραηλινό ΥΠΕΞ Άβιγκντορ Λίμπερμαν είχε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στη δήλωσή του μετά από την συνάντηση επισήμανε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ “δεν συνιστά απειλή προς τρίτους, δεν συνιστά απειλή για κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα. Διαμορφώνει όρους σταθερότητας και ασφάλειας για ολόκληρη τη γειτονιά μας.
 
Φέρνουμε τα δύο αμυντικά συστήματα πιο κοντά το ένα στο άλλο, με σκοπό να αναλάβουμε νέο ρόλο στο πλαίσιο των στόχων μας για την περιοχή, που είναι η ειρήνη, η συνεργασία και η σταθερότητα”.
 
Από την πλευρά του ο ισραηλινός ΥΠΕΞ τόνισε ότι  “πραγματικά απολαμβάνουμε πολύ στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, εκτιμούμε την προσωπική σας συνεισφορά σε αυτή τη θερμή, φιλική σχέση και φυσικά παρακολουθούμε και οι δύο την κατάσταση στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή, ανταλλάσσουμε απόψεις και πληροφορίες και πιστεύω ότι είναι χρήσιμο για όλα τα κράτη αυτής της περιοχής σε αυτό το μέρος του κόσμου.
 
Παρακολουθούμε εναγωνίως τις διαπραγματεύσεις, τις συνομιλίες στη Γενεύη στο πλαίσιο της ομάδας των 5 και του Ιράν. Διατηρούμε πολλές αμφιβολίες, δε σας το κρύβουμε, έχουμε πολλά ερωτήματα, αλλά περιμένουμε και τις παρακολουθούμε. Αυτό που βλέπουμε, παρά τα χαμόγελα και τις διπλωματικές δραστηριότητες, οι Ιρανοί μέχρι σήμερα έχουν εμπλακεί στη Συρία, το Λίβανο, τη λωρίδα της Γάζας σε τρομοκρατική δραστηριότητα, βλέπουμε τις φιλοδοξίες τους να αναπτύξουν πυρηνική δυνατότητα, παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη…

 Επαναλαμβάνω ότι η συνεργασία μας είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή και τη διεθνή κοινότητα. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε θετικότατα αποτελέσματα σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο οικονομίας, τη εισροή ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα και φυσικά τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας. Και φυσικά και εμείς οι δυο έχουμε ισχυρή δέσμευση να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε αυτούς τους δεσμούς και τη φιλία μας”.
 Απο ΟnAlert.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget