Wednesday, March 26, 2014

Δολοφονία - σοκ! Ισοβίτης έσφαξε 50χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου

ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

Δολοφονία - σοκ! Ισοβίτης έσφαξε 50χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου

Αλβανός καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονία, έκοψε με αυτοσχέδιο μαχαίρι την καρωτίδα 46χρονου υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου. Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο 'Αμφισσας, εξέπνευσε.
Ο Βαρυποινίτης Αλβανός λίγο πριν επιτεθεί στον άτυχο Έλληνα σωφρονιστικό υπάλληλο φώναζε «Δεν μου δίνετε άδεια, δεν με αποφυλακίζετε, θα σας σφάξω όλους».

Ο Αλβανός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χτύπησε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο στην καρωτίδα. Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το γεγονός πως ο κατάδικος φώναζε «Δεν με αφήνετε να πάω να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς» προτού επιτεθεί στον Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.
Ο δράστης κατάφερε τρεις μαχαιριές στον άτυχο σωφρονιστικό υπάλληλο, μια πισώπλατα, μια στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα.
Ο Καρέλι, λίγο πριν από το φονικό, φέρεται να έδωσε ένα χαρτί στον άτυχο Γιώργο Τσιρώνη, δήθεν για να το διαβάσει και με αυτό τον τρόπο του απέσπασε την προσοχή, τον πλησίασε από πίσω και τον μαχαίρωσε.
Αμέσως μετά το περιστατικό επικράτησε πανικός στις φυλακές με τους συναδέλφους του 50χρονου να προσπαθούν μάταια να τον σώσουν. Ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Εντός των φυλακών εισαγγελείς διενεργούν ήδη προανάκριση για το πως συνέβη το αιματηρό περιστατκό και οι πρώτες πληροφορίες είναι πως ο δράστης είχε πειθαρχικές καταδίκες μέσα στις φυλακές και ότι το κακό συνέβη ακριβώς της στιγμή της καταμέτρησης των κρατουμένων πριν μπουν στα κελιά.
Οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά και έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει διαταγή να εισέλθουν στις φυλακές και αυτό θα γίνει αύριο μόνο εφόσον χρειαστεί.
Οπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.
Συλληπητήρια από Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε -Καλό ταξίδι Γιώργο
Είχαμε προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου αλλά μάταια, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, τονίζει από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου σε ανακοίνωσή του για τη στυγερή δολοφονία του 50χρονου υπαρχιφύλακα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»
Το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.
Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου βρίσκεται ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 26/3 12:15


No comments:

Post a Comment

wibiya widget