Monday, March 17, 2014

Αδωνις για ομάδα Ελλήνων φοιτητών στο Λονδίνο "μεταφέρουν την αθλιότητα στο εξωτερικό».


Εκείνους τους έλληνες φοιτητές που εξάγουν «αθλιότητα στο εξωτερικό» και «πουλάνε επανάσταση από το Σίτι του Λονδίνου» κατήγγειλε τη Δευτέρα με σειρά παρεμβάσεών του στον ΣΚΑΪ, τον BHMA FM 99,5 και τον ΑΝΤ1 o Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος την Κυριακή υπήρξε στόχος αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Imperial College στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι «υπάρχει μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στο Λονδίνο και μεταφέρουν την αθλιότητα στο εξωτερικό».



«Ενας μού φώναζε ''είσαι ηλίθιος, είσαι μπουμπούκας και πουλάς βιβλία''. Αυτά δεν κάνουν κακό στον Γεωργιάδη, κάνουν κακό στην Ελλάδα» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Αν πήγαινα να τούς μιλήσω σε αμφιθέατρο ελληνικού Πανεπιστήμιου θα με δέρνανε. Εκεί όμως κάνανε φασαρία στην αίθουσα και μετά έκαναν τις κότες γιατί θα είχαν να κάνουν με την αστυνομία που βρισκόταν στην είσοδο και θα είχαν κακά ξεμπερδέματα».

«Μπαίνοντας μέσα είχαν μαζευτεί 30 - 40 Ελληνες φοιτητές οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, να σφυρίζουν, να βρίζουν κ.λπ.», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας λίγο αργότερα στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι φοιτητές προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει για το μνημόνιο.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ήταν αριστεροί, ενώ έκανε επίσης λόγο για «εξαγώγιμα είδη της Ελλάδος στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη σε συγκεκριμένο περιστατικό με έναν φοιτητή, που τον κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση κόβει μισθούς, για να πληρώνει τους δανειστές. Όπως είπε, στην αντιπαράθεση που είχαν, ο φοιτητής φώναζε, αλλά «δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε, όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί απανταχού της γης».

Ο υπουργός Υγείας ήταν ακόμη πιο αναλυτικός στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 όπου περιέγραψε το περιστατικό:

«Αυτό που έγινε χθες, είναι ένα πολύ τυπικό παράδειγμα του τι υφιστάμεθα από μια ομάδα ανθρώπων που νομίζουν ότι έχουν το μόνο δικαίωμα να εκπροσωπούν αυτό που ονομάζεται Δημοκρατία στη χώρα μας. Το αρχικό βίντεο που ανέβηκε την ώρα που με βρίζανε, το ανάρτησε στο Διαδίκτυο κάποιος Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ο οποίος ανήκει στην ομάδα Syriza of London και έχει κάνει ένα γκρουπ για φίλους του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο» σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης καταγγέλλοντας ευθέως οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση εναντίον του. 

«Ποιοι προικισμένοι φοιτητές; Κανονικοί ΣΥΡΙΖΑίοι, πολιτικοί μου αντίπαλοι, δηλαδή, οι οποίοι επιλέγουν αυτό το είδος του τραμπουκισμού για να μην επιτρέψουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους να μιλάνε και αυτό το προβάλλουν ως Δημοκρατία! Ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς που ανάρτησε το βίντεο στο Διαδίκτυο υπογράφει Syriza of London, ήρθε εκεί με τους φίλους του και ήθελε ντε και καλά να χαλάσει μια εκδήλωση. Το βλέπετε αυτό δημοκρατικό;» διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε πως υπήρξαν αντιδράσεις κατά εκείνων που τον αποδοκίμασαν:

«Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ως προς αυτούς, αλλά οι αξιοπρεπείς φοιτητές δεν πάνε σε ένα αμφιθέατρο για να βρίζει ο ένας τον άλλον. Είναι μια μειοψηφία 40 ανθρώπων που φωνάζουν και ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν οι άλλοι που θέλουν να ακούσουν. Για μένα, είναι ζήτημα δημοκρατίας. Κάποιοι, καλώς ή κακώς, καλούν σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου έναν έλληνα πολιτικό για να τον ακούσουν. Κάποιοι διαφωνούν. Κανένα πρόβλημα, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Μπορούν να διαφωνούν και να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους, αλλά τα σφυρίγματα, οι βρισιές οι χυδαιολογίες και οι τραμπουκισμοί τι χρειάζονται; Ποιοι κανόνες της Δημοκρατίας επιτρέπουν σε κάποια πλουσιόπαιδα να κάνουν αυτά – διότι μη μου πείτε για φτωχόπαιδα στο Λονδίνο, διότι θα με πιάσουν τα γέλια…»

«Οχι να το παίζουν σοσιαλιστές από το Σίτι»


Ο Αδωνις Υγείας χλεύασε και τη ριζοσπαστικότητα και την επαναστατικότητα των ελλήνων φοιτητών στο Λονδίνο.

«Είναι και λίγο αστείο, Syriza of London. Ερχεσαι στο Σίτι του Λονδίνου να κάνεις επανάσταση στον καπιταλισμό; Η ΝΔ είναι καπιταλιστικό κόμμα, δεν έχει πρόβλημα (στο Λονδίνο). Για φαντάσου, όμως, ΝΔ στην Αβάνα ή στην Κορέα… Να τα ξεκαθαρίσουμε: αν είσαι κομμουνιστής, δεν μπορείς να είσαι στο Σίτι του Λονδίνου. Να πας στη Βόρεια Κορέα ή στην Αβάνα. Δεν μπορείς! Να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γίνεται αυτό…»

Και προσέθεσε: «Δεν είπα να έχει ή να μην έχει λεφτά. Να έχει λεφτά και να τα χαίρεται! Αλλά δεν μπορεί να μου πουλάει επανάσταση από το Σίτι του Λονδίνου. Αμα του αρέσει ο σοσιαλισμός, να πάει σε μια τέτοια χώρα. Να πάει σε εκείνον τον τύπο που πήρε το 100% στη Βόρεια Κορέα και να απολαύσει τον σοσιαλισμό του. Όχι να μου το παίζει σοσιαλιστής από το Σίτυ…»
TA NEA ΑΘΗΝΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στήριξη Μόσιαλου στον Γεωργιάδη για το Imperial
Επεισοδιακή ομιλία Γεωργιάδη στο Imperial College του Λονδίνου

No comments:

Post a Comment

wibiya widget