Tuesday, March 11, 2014

Μαλαισία: Στρατιωτικά ραντάρ εντόπισαν προς τα πού κινήθηκε το χαμένο αεροσκάφος

Ιντερπόλ:Η εξαφάνισή του δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 -Ναυτεμπορική 
13:28

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μαλαισίας εντόπισαν την πορεία την οποία ακολούθησε το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες προς τα στενά της Μαλακκά, μακριά από το σημείο όπου πραγματοποίησε την τελευταία του επαφή με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.
Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της ασιατικής χώρας.
Τα στενά της Μαλακκά, ένας από τα πλέον χρησιμοποιούμενους κόμβους της διεθνούς ναυσιπλοΐας, βρίσκονται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Μαλαισίας.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η πτήση, στην οποία επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, είχε χάσει επαφή με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας πάνω από την πόλη Κότα Μπάρου, στις ανατολικές ακτές της ασιατικής χώρας.
«Άλλαξε πορεία μετά το Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος.  Μπήκε στα στενά της Μαλακκά», ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών.
Δεν «βλέπει» τρομοκρατικό δάκτυλο η Ιντερπόλ
Η Ιντερπόλ, την ίδια στιγμή, μέσω του γενικού της γραμματέα, σημείωσε ότι κλίνει προς την άποψη ότι δεν υπήρξε ζήτημα τρομοκρατικής δραστηριότητας στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.
Ο γ.γ. της διεθνούς υπηρεσίας Ρόμπερτ Νομπλ σημείωσε ότι οι δύο άνδρες οι οποίοι ταξίδευαν με την συγκεκριμένη πτήση με τα κλεμμένα διαβατήρια ενός Ιταλού και ενός Αυστριακού είναι στην πραγματικότητα κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων, τα οποία και αντάλλαξαν στην Κουάλα Λουμπούρ.
«Όσο περισσότερες πληροφορίες συγκεντρώνουμε, τόσο περισσότερο πειθόμαστε ότι δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση τρομοκρατία ενέργεια», ανέφερε ο κ. Νομπλ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget