Thursday, March 20, 2014

;Aντρες και ζώδια: Οσα πρέπει να ξέρεις. Tης Στεύης Τσούτση




Οι συνάξεις γυναικών, συνηθίζονταν από την αρχαιότητα και αποτελούν σκέτο μυστήριο όσον αφορά το περιεχόμενό τους.Θεωρώ πως οι πιο φιλοσοφημένες συζητήσεις γυναικοπαρέας  είναι οι μεταμεσονύκτιες και βαπτισμένες σε άφθονο κρασί και καπνό. Εκεί που η γλώσσα χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα κι απολαμβάνοντας την οικειότητα της φιλίας, ξανοίγεσαι σε εξιστορήσεις και συμπεράσματα.

Παρασκευή βράδυ, κάτω απ΄την Ακρόπολη και στο διπλανό γυναικοτράπεζο  η κουβέντα προφανώς γύρω από τους άντρες. Θέμα αγαπημένο κι ανεξάντλητο.Φρεσκοχωρισμένη και πλήρως απογοητευμένη παρευρισκόμενη, το γυρίζει στα ζώδια.Ξενερώνω κι ετοιμάζομαι να μαζέψω το περίεργο αυτί μου μα με ξαφνιάζει ο ενθουσιασμός τους.Η παρέα όχι μόνο κρέμεται από τα χείλη της, αλλά συμπληρώνει με φανερό ενθουσιασμό και χιούμορ το πώς ανταποκρίνεται στη σχέση ο άντρας, ανάλογα με τον αστερισμό του.Ξαφνιάζομαι στο άκουσμα του πόσο τυποποιημένα έχουν κάποιες γυναίκες τα χαρακτηριστικά που εμφάνισε ο κάθε ένας που βγήκαν, φλέρταραν, απέρριψαν, τις απέρριψε ή έκαναν εν τέλει σχέσηΏρα είναι σκέφτομαι να σκάσει κανένα βοηθητικό τεφτέρι, τύπου: Μήτσος, ζυγός, ζηλιάρης.Απ’ότι φαίνεται όμως, έχουν ζήσει τόσο έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά στο πετσί τους, που δε χρειάζονται βοηθήματα για να τα θυμηθούν.

Κριός: Μπορεί να σε γονατίσει με τον μαγνητισμό και την γοητεία του. Όμως βαριέται εύκολα και τον έχασες αν σε θεωρήσει δεδομένη.Ασταθής και παρορμητικός. Θα σε αρπάξει από το μαλλί και θα σε βάλει κάτω και η πλάκα είναι πως δε θα σε ρωτήσει κιόλαςΤαύρος: Αναζητά εμπιστοσύνη, σεβασμό και ασφάλεια. Πεισματάρης και βραδύκαυστος, αλλάζει δύσκολα ότι έχει ήδη μάθει. Αν έπεσε σε καλά «χέρια» πριν από σένα, είσαι τυχερή.Αν έχει κακοπέσει, κακόπεσες και συ. Ζηλιάρης όσο δεν παίρνει.Δίδυμοι: Ασταθής φύση, καθώς παίρνεις δύο άνδρες σε πακέτο του ενός.Αναποφάσιστος και κυκλοθυμικός μπορεί υ διαλύσει το νευρικό σύστημα.Λατρεύει το φλερτ, τόσο που μπορεί να οδηγήσει τη ζήλια σου σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι όμως αναπόσταστο κομμάτι του σε τέτοιο βαθμό που τον φαντάζεσαι βρέφος, να κλείνει το μάτι στη νοσοκόμα που τον ξεγέννησε.

Καρκίνος: Με Κυβερνήτη τη Σελήνη και τις παλίρροιές της, δεν έχεις σωτηρία.Κυκλοθυμικός, ευέξαπτος, καχύποπτος και παρορμητικός.ά το χειρότερο επικεντρώνεται σε μία και μόνο λέξη: Μαμάκιας.Βοήθειά μας!

Λέων: Ο Βασιλιάς της ζούγκλας αλλά και του ζωδιακού, είναι αλαζόνας, αδιάκριτος, εγωκεντρικός κι ενίοτε αυταρχικός. Περιποιείται τον εαυτό του περισσότερο από σένα και οι ιδιοτροπίες του είναι ηγετικέςΔεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι έχει λάθος σε κάποια άποψη, αλλά στο τέλος, όπως και να 'χει, θα κάνει το δικό του.

Παρθένος: Τα πάντα στο κεφάλι του είναι ταξινομημένα σε κουτάκια, βάσει σειριακού αριθμού.Αρρωστοφοβικός, μοναχικός κι ενίοτε ξενέρωτος.Δεδομένου ότι θέλει να έχει πάντα δίκιο και το υπερασπίζεται με πάθος, καλύτερα να μην έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί του.Παραδέξου λοιπόν εξ’ αρχής ότι ο γάιδαρος όχι μόνο πετάει αλλά παίρνει κι επιβάτες.Ζυγός: Μπορεί να τον θεωρούν το απόλυτα ισορροπημένο καμάρι της οικογένειας, αλλά αυτός παρασύρεται ευκολότερα απ’όλους. Κοινώς, είναι ο χαμαιλέοντας του ζωδιακού κύκλου. Κυκλοφορεί συχνά σε έκδοση εκκεντρικού κουλτουριάρη, που θα σου πετάξει κάτι ακαταλαβίστικο στα μούτρα, θεωρώντας όχι μόνο ότι εσύ κατάλαβες, αλλά ότι θα πάρει και απάντηση.
Sκορπιός: Χώνει τη μύτη του παντού.Θεωρείται ένας τυχερός ψεύτης, που το κάρμα του, τον προστατεύει κάθε φορά.Συγχωρεί δύσκολα, θέλει να επιβάλλεται και στις σχέσεις του είναι παρτάκιας.Το σεξ θα το θυμάσαι.

Τοξότης: Πνίγεται στην ιδέα πως χάνει την ελευθερία του, γι’αυτό και δεν τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη όσον αφορά τις σχέσεις.Άπιστος και γοητευτικός.Γενικά δεν τον προλαβαίνεις καθώς αλλάζει γνώμη, ενασχόληση και χόμπυ σε ταχύτητες όμοιες με της εναλλαγής των tweets στο twitter.

Αιγόκερως: Δίκαιος και πειθαρχημένος μεν, απαισιόδοξος, πικρόχολος κι εργασιομανής δε. Δεδομένης της εσωστρέφειάς του, μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και άνθρωπο χασμουρητό.Αν θες να κάνεις οικογένεια, ειναι ο ιδανικός.
Υδροχόος: Απότομος, ψυχρός, κυκλοθυμικός και παράξενος.Δύσκολα δεσμεύεται κι εύκολα θα σου πει ψέματα.Ταξιδιάρης και ιδεαλιστής.;Oσο αντέξεις δίπλα του, θα σου μείνει αλησμόνητος. 

Ιχθείς: Διχασμένο ζώδιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μιλάμε για δύο ψάρια κι όχι ένα! Αναποφάσιστος κι επιρρεπής στην αμαρτία. Αφόρητα γκρινιάρης και πολύ κακός στο να κάνει χέδια.Αν μάλιστα σου τύχει με ωροσκόπο καρκίνο, πέτα το κινητό στη θάλασσα κι άλλαξε χώρα.Ωστόσο εγώ, δεν πολυπιστεύω στα ζώδια.Προτιμώ να δείχνω την εμπιστοσύνη μου (ή μη), στον άνθρωπο.Στην παιδεία, την ανατροφή, την κουλτούρα και το περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει την ψυχοσύνθεση και το χαρακτήρα του.

Δεν πρόκειται λοιπόν να με ακούσεις να λέω πως δε θα μπλέξω ξανά με Καρκίνο γιατί είναι μαμάκιας και δε θυμάμαι τι άλλο.
Ο κάθε άνθρωπος αξίζει την ευκαιρία του ανεξάρτητα του ποιά ημερομηνία γεννήθηκε.Βέβαια καλού κακού, πριν υποκύψεις στη γοητεία του, τσέκαρε αν είναι ανάδρομος κανένας Ερμής. Άσχετα του τι μπορεί να λέω εγώ, λίγη βοήθεια από τ’άστρα ποτέ δεν έβλαψε.
ΠΗΓΗ:pillowfights.gr



Στεύη Τσούτση


Ξεκίνησε Σταυρούλα και στο δρόμο προέκυψε Στεύη.υνηθίζει να τραγουδά στη μέση του δρόμου και να χορεύει στα βήματα των χορών που αγαπά.Κοινώς διαταραγμένη προσωπικότητα ή απλά μόνιμα ερωτευμένη.Πάντα στο μετρό θα τη δεις με ένα βιβλίο στο χέρι.Αγαπά το θέατρο, τις ρομαντικές ταινίες και παραμένει από τα δεκάξι της βαθιά Ελυτική.Ταξιδιάρα ψυχή, είτε με νου, είτε με τρένα, αεροπλάνα και βαπόρια, γεμίζει εικόνες που προσπαθεί να τις μεταφέρει στο χαρτί, με (αυτο)σαρκασμό, χιούμορ -που ενίοτε “μαυρίζει”- μα συνάμα με ρομαντισμό και τρυφερότητα.Το τελευταίο της απόκτημα ένα μαξιλάρι και ο τίτλος της pillowfighter.To μότο της είναι: “ Άδραξε τη μέρα πριν το αύριο γίνει πάλι χθες...” Συμβουλή που ποτέ δεν ακολουθεί καθώς φημίζεται για την αναβλητικότητά της. Στη στήλη της πάντως θα είναι συνεπής:Ακριβώς κάθε Πέμπτη o «Λοχαγός Έρωτας» θα χτυπάει προσοχή...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget