Wednesday, March 26, 2014

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ


Νέα αντικείμενα 122 στον αριθμό εντόπισε γαλλικός δορυφόρος και εικάζεται ότι ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο μπόινγκ, ανακοίνωσε πρίν από λίγο ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν.

Δορυφόρος εντόπισε 122 «αντικείμενα» στον Ινδικό
Οι εικόνες έχουν ημερομηνία 23 Μαρτίου και δείχνουν αντικείμενα μήκους μέχρι 23 μέτρα, πρόσθεσε ο υπουργός.
Μερικά από τα αντικείμενα που κατέγραψε ο γαλλικός δορυφόρος φαίνονται ανοιχτόχρωμα και είναι πιθανότατα από στερεό υλικό.

Οι πληροφορίες περιήλθαν στην κατοχή του Αυστραλιανού Κέντρου Διάσωσης στο Περθ στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό.
«Η περιοχή που ερευνάται τώρα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό έχει μειωθεί σε μία ανατολική και δυτική πλευρά. Αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στη κατεύθυνση των ερευνών», πρόσθεσε.
«Η έρευνα για την πτήση MH370 συνεχίζεται. Οι προσπάθειές μας τώρα επικεντρώνονται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου οι πολυεθνής ομάδα, με επικεφαλής την Αυστραλία, χτενίζει το θαλάσσιο χώρο, σε μία προσπάθεια ανεύρεσης συντριμμιών του αεροσκάφους. Η προσήλωσή μας στον εντοπισμό της MH370 παραμένει ακλόνητη. Οπως έχουμε ξαναπεί, δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για να βρεθεί το αεροπλάνο, τόσο για τις οικογένειες, όσο και να εξακριβώσουμε τι συνέβη στην πτήση», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός.
Δορυφόρος εντόπισε 122 «αντικείμενα» στον Ινδικό
Οι τελευταίες αυτές εικόνες είναι η τέταρτη συλλογή φωτογραφιών από δορυφόρους που δείχνουν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο χαμένο μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
Δορυφόρος εντόπισε 122 «αντικείμενα» στον Ινδικό
Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας, που συντονίζει την έρευνα, ανέφερε σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και οι έρευνες των αεροσκαφών ξανάρχισαν, καθώς χθες είχαν ανασταλεί λόγω των ισχυρών ανέμων και των βροχοπτώσεων.
Στη σημερινή επιχείρηση συμμετέχουν 12 αερσκάφη, το αυστραλιανό πολεμικό πλοίο HMAS Success ερευνά την περιοχή που «εθεάθησαν» από τους δορυφόρους δύο αντικείμενα τις προηγούμενες ημέρες.
Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών. Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν στην περιοχή των ερευνών τις επόμενες 36 ώρες.
Διαβάστε ακόμη:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget