Monday, November 4, 2013

Μελμπουρν Κάπ. Ημέρα των ΑΛΟΓΩΝ σήμερα στη ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ και το "Άγιον Όρος" τιμάται πολύ


Το "Άγιο Όρος" στην αγωνιστική του εκδοχή
Το "Άγιο Όρος" στην αγωνιστική του εκδοχή
















Το «Άγιο Όρος» είναι ένα από τα φαβορί για το κύπελλο της μεγαλύτερης ιπποδρομιακής κούρσας του νοτίου ημισφαιρίου.
Ακούγεται λίγο παράξενο,γράφει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος", αλλά ένα από τα άλογα που θα τρέξουν στηνσημερινή  κούρσα της Τρίτης και λέγεται Mount Athos (Άγιο Όρος), είναι αγγλικής ιδιοκτησίας και είναι το δεύτερο φαβορί για τη νίκη με πρώτο το Fiorente.
Όπως είναι γνωστό, η Αυστραλία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου τιμά τα άλογα με ... δημόσια αργία!
 Κάθε πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη είναι δημόσια αργία στη Βικτόρια για να παρακολουθήσει το κοινό τη μεγάλη ιπποδρομιακή κούρσα «Μέλμπουρν Καπ» η οποία όταν διεξάγεται παραλύει το έθνος.
Αυτό θα συμβεί και αύριο όπου θα παιχτούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα άλογα.
Στον ιππόδρομο θα βρεθούν οι περισσότερες διασημότητες της Αυστραλίας αλλά και πολλές από το εξωτερικό.
Οι ιπποδρομίες είναι το πλέον πολυέξοδο «χόμπι», όχι μόνο για τους Αυστραλούς αλλά και για ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών και, προπαντός, των Ελλήνων.
Υπάρχουν χιλιάδες ομογενείς, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, που ενώ τα αγγλικά τους είναι περιορισμένα, γνωρίζουν άπταιστα τη γλώσσα του ιπποδρόμου και διαβάζουν άνετα τη φόρμα των αλόγων στον ημερήσιο αγγλόφωνο Τύπο.
Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι της ιπποδρομιακής αυτής ημέρας, που είναι και η μεγαλύτερη γιορτή στη Μελβούρνη, υπολογίζουν ότι πάνω από 100.000 άτομα θα πάνε στο Φλέμινγκτον, ενώ εκατομμύρια σε όλη την Αυστραλία θα «καρφωθούν» μπροστά στην τηλεόραση για να δουν τα 24 υπερ-άλογα στην επική κούρσα που θα διαρκέσει περίπου τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.
Και ο ιδιοκτήτης του αλόγου που θα τερματίσει πρώτο, θα γίνει πλουσιότερος κατά 3 εκ. δολάρια και, βέβαια, θα καμαρώνει το ολόχρυσο κύπελλο, αξίας πάνω από 80.000 δολάρια. Αλλά και οι άλλοι ιδιοκτήτες των οποίων τα άλογα θα τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα θα πάρουν χρήματα. Το δεύτερο άλογο θα πάρει 750.000 δολάρια, το τρίτο 375.000, το τέταρτο 200.000, το πέμπτο 125.000 και το έκτο μέχρι το δέκατο από 100.000 δολάρια. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες των αλόγων αυτών που κερδίζουν τέτοιες μεγάλες ιπποδρομίες είναι βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, επιχειρηματίες, δηλαδή εκατομμυριούχοι. Πολύ σπάνια να είναι μικροαστοί.
 TI  ΛEEI ΤΟ
ABC News
Imagine you could build the perfect horse to win the Melbourne Cup, taking the best parts of legends of the race to make an unbeatable and unbackable favourite.

This is Frankenhorse. #MelbourneCup

No comments:

Post a Comment

wibiya widget