Tuesday, January 24, 2017

Ο 15χρονος βίασε και μετά στραγγάλισε το άτυχο παιδάκι στην Κομοτηνή


Βίασε τον 6χρονο και μετά τον έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια - Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε αυτό που ο δράστης είχε ομολογήσει - Οργή στην οικογένεια του παιδιού και κατηγορίες κατά της αστυνομίας

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιας δολοφονίας του μικρού κωφού 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή στην Κομοτηνή που μαρτύρησε στα χέρια ενός ακόμα παιδιού, του 15χρονου δράστη, επίσης κωφάλαλου, που ομολόγησε το έγκλημα στην αστυνομία. 

Ο 15χρονος βίασε παρά φύσιν το παιδί και κατόπιν το στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια, κρατώντας με το ένα χέρι κλειστό το στόμα του και με το άλλο πιέζοντάς του την καρωτίδα. Αυτά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή Νίκου Κιφνίδη, που ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Τρίτης την νεκροψία του άτυχου θύματος. 

Ο κ. Κηφνίδης σημείωσε ότι διαπιστώθηκαν ευρήματα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία προηγήθηκε του θανάτου του 6χρονου με στραγγαλισμό, ενώ παρατηρήθηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα.

Νωρίτερα είχε σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία, βιασμό και αποπλάνηση παιδιού κατά του 15χρονου, που ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς.

Η μουσουλμανική κοινότητα του Αλάν Κογιού, ξαγρύπνησε χθες το βράδυ έξω από την παράγκα της οικογένειας του θύματος θρηνώντας και ζητώντας δικαίωση. Μια δικαίωση που μονάχα ο δικός τους θεός μπορεί να επιβάλλει στον 15χρονο που έβαψε τα χέρια του με αίμα στην πιο άγουρη στιγμή της ζωής του.

Συγκλονιστικός ο παππούς του μικρού Σεζάλ, Νεντίμ Χασάν, δεν σταμάτησε λεπτό να θρηνεί και φωνάζει ζητώντας τον θάνατο για το δολοφόνο του εγγονού του αφού όπως έλεγε «η Αστυνομία ήξερε, το είχε ξανακάνει στο παρελθόν και τον άφησαν ελεύθερο. Πού είναι η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας;».

Η ανθρώπινη λογική σε αυτή την τραγική ιστορία έχει χαθεί, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας ζητά τον θάνατο για ένα 15χρονο παιδί. Αλλά όπως λένε κάτοικοι στο Αλάν Κογιού, μόλις ο δράστης ομολόγησε και μαθεύτηκε πως ο 6χρονος βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα σκεπασμένος με μπουφάν και κομμάτι από κουρτίνα για να μην εντοπιστεί, ο παππούς του ξέσπασε. «Σε εμάς δεν έλεγε τίποτε μονάχα όταν τον πήρε η Αστυνομία τα είπε όλα».

Η περιγραφή του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία στο άψυχο κορμάκι του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή, σοκάρει: Ο κ. Νίκος Κιφνίδης, είπε στο protothema.gr: «Τον είδα στην αυτοψία. Το παιδάκι ήταν νεκρό σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ήταν σκεπασμένο με μπουφάν και κουρτίνα και τα χέρια του και τα πόδια του ήταν δεμένα. Κακώσεις εξωτερικά δεν υπήρχαν μόνο κάποιες εκδορές γύρω από τη στοματική κοιλότητα, άνω κάτω χείλος».

Μετά το απίστευτο περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κάτοικοι της συνοικίας άρχισαν να μιλούν αποκαλύπτοντας στοιχεία για τον ανήλικο δράστη, που προκαλούν σοκ και δέος. Σύμφωνα με όσα λένε κάτοικοι του μουσουλμανικού οικισμού ο 15χρονος ο οποίος είναι και αυτός κωφάλαλος όπως και το 6χρονο θύμα του, είχε πέσει στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και για το λόγο αυτό είχε φύγει πριν από λίγο καιρό από το χωριό που διέμενε και είχε εγκατασταθεί στην Κομοτηνή με την αδελφή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε αποπειραθεί να βιάσει ένα άλλο παιδάκι. Αυτό το στοιχείο ήταν εκείνο που ώθησε τους αστυνομικούς να τον αναζητήσουν και να τον ανακρίνουν, όπου ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Λόγω του ότι είναι ένα κωφάλαλο παιδί η Αστυνομία δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να συνεννοηθεί μαζί του και να φθάσει στη λύση της εξαφάνισης του 6χρονου Σεζάλ.  

Δράστης και θύμα ζούσαν στον καταυλισμό του Αλάν Κογιού στο κέντρο της Κομοτηνής, μια συνοικία - γκέτο, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ροδόπης, όπου άνθρωποι και ποντίκια συνυπάρχουν. Mία παραγκούπολη η οποία απέχει μία ανάσα σχεδόν από το διοικητήριο της Κομοτηνής, όπου όμως οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού είναι Ρομά, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ελάχιστα από τα παιδιά του Αλάν Κογιού πηγαίνουν στο σχολείο, ακόμη πιο λίγα έχουν κάνει ακόμη και τα βασικά εμβόλια. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του γκέτο με το μικροέγκλημα της καθημερινότητας να «φωλιάζει» στους λασπωμένους δρόμους του. Η διακίνηση ναρκωτικών είναι κοινό μυστικό. Οι  περισσότεροι  κάτοικοι είναι άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές. Η βασική πηγή εισοδήματός τους είναι τα επιδόματα από την Πρόνοια. Όλα τα κατά καιρούς σχέδια και οι επίσημες εξαγγελίες για τη μεταφορά του Αλάν Κογιού έχουν μείνει έως τώρα στα χαρτιά. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Κομοτηνή σε έναν οικισμό που συναντά κανείς μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Το εξάχρονο θύμα, ο Σεζάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναζήτησης που είχε εκδώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν κωφάλαλο.  Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος είπε: «Μόλις ενημερώθηκα από την Αστυνομία της Κομοτηνής για την εξαφάνιση ενός 6χρονου παιδιού από το σπίτι του στην Κομοτηνή, παιδάκι που είχε πρόβλημα ακοής, κινητοποιηθήκαμε αμέσως. Όπως πρέπει να κινητοποιηθούμε με το amber alert, με την κινητοποίηση της δικής μας ομάδας, με τα εξειδικευμένα σκυλιά που ψάχνουν να βρουν συγκεκριμένο παιδί με τη μυρωδιά. Κάποιος 15χρονος φαίνεται ότι το σκότωσε. Κάποιος 15χρονος που πριν είχε δώσει κάποια άλλα σημάδια σε κάποιο άλλο παιδί. Είχε κάνει κάτι κακό. Το παιδί εντοπίστηκε 200 μέτρα μακριά από τον χώρο που χάθηκε. Σε πέντε λεπτά ένα σκυλί εξειδικευμένο θα το έβρισκε το παιδί αμέσως. Οι γονείς ειδοποίησαν το απόγευμα, δεν ενημερωθήκαμε εμείς θεσμικά έγκαιρα για να γίνει η διαδικασία αυτή που πρέπει να γίνει». 



Το εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο εξάχρονος










Λίνα Κεκέση/ Πρώτο ΘΕΜΑ.gr





No comments:

Post a Comment

wibiya widget