Thursday, January 19, 2017

Η αστυνομία αναζητά την Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση του Λαγού


Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. 

Ο βουλευτής ζητά την αυτόφωρη σύλληψη της τηλεπαρουσιάστριας με αφορμή βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της, στο κανάλι «Ε» από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής της, η κα Στεφανίδου χαρακτήρισε «τραμπούκο» τον Γιάννη Λαγό και τον κατηγόρησε ότι βιαιοπράγησε σε βάρος δασκάλων και παιδιών. 

Περιπολικά εστάλησαν τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό όσο και στην κατοικία της. 

Το ΠΑΣΟΚ

Για το περιστατικό, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ: 

«Φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη». 

Το Ποτάμι

Για το ίδιο θέμα εκδόθηκε δελτίο Τύπου από το Ποτάμι:

«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. 

»Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεσή τους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. 

Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί Τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. 

Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Ta NEA.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget