Thursday, January 19, 2017

SOK!Σητεία:Πώς ο 52χρονος σκότωσε το παιδί του με το κινητό τηλέφωνο


Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από τη Σητεία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις που θα συμπληρώσουν το πλήρες πόρισμα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Τασσόπουλου.
Ειδικότερα, στη ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:
«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 πμ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 πμ. Στις 5:15 πμ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δυο γονείς. Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού». 

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης 

Εν των μεταξύ, συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σητείας από τον θάνατο του μωρού που σύμφωνα με μαρτυρίες το σκότωσε ο 52χρονος πατέρας του, με τον κινητό τηλέφωνό του
Βίντεο: Ο 52χρονος οδηγείται στον ανακριτή
Ο καβγάς ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ όταν ο 52χρονος πατέρας του βρέφους γύρισε σε κατάσταση μέθης στο σπίτι αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε συνεστίαση των δημοτικών υπαλλήλων Σητείας και Ιεράπετρας στην οποία είχε πάει.
Επιστρέφοντας στο σπίτι επιτέθηκε στη 32χρονη μητέρα του μωρού, με την οποία δεν είναι παντρεμένος και είχε γνωριστεί όταν εκείνη ήταν συμβασιούχος στον δήμο Σητείας. Η 32χρονη εκείνη την ώρα κρατούσε αγκαλιά το μωρό τους με αποτέλεσμα το 5 μηνών βρέφος να  υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Το μωράκι μεταφέρθηκε σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο της Σητείας από τον ίδιο τον πατέρα, έχοντας εσωτερική αιμορραγία και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα στον αυχένα. Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκρισαν πάλευαν μέχρι τα ξημερώματα να σώσουν το μωράκι το οποίο μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα αφού η εσωτερική αιμοραγία ήταν ανεξέλεγκτη.
Η αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 52χρονου ήταν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ αφού έσβησε το 5μηνών αγγελούδι συμπληρώθηκε στη δικογραφία και η κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης.
H ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου: «Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα περίπου 9 το βράδυ προσκομίστηκε στο νοσοκομείο μας από τους γονείς του βρέφος 6 μηνών λόγω κάκωσης κεφαλής. Το βρέφος ήταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς καμία αντίδραση σε ερεθίσματα. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες ιατρούς του νοσοκομείου μας, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη του προσωπικού του Νοσοκομείου και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε»

Οι μαρτυρίες για το... ποιόν του 52χρονου διίστανται

Οι γείτονες στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην οποία έμενε το ζευγάρι δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός καθώς υποστηρίζουν ότι ο 52χρονος ήταν ιδιαίτερα ήσυχος, πάντα χαμογελαστός και αγαπούσε το παιδί. Όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, τον έβλεπαν συχνά στο μπαλκόνι να παίζει με το παιδί και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το καλοκαίρι το μωρό είχε διαγνωστεί με βαριά λοίμωξη και συγκεκριμένα λεισμανίαση και εκείνος όσο νοσηλευόταν το μωρό στο ΠΑΓΝΗ, προσέλαβε ειδικό συνεργείο για απολύμανση του σπιτιού.
Τελείως αντίθετη γνώμη εκφράζουν κάτοικοι στην περιοχή Σκοπή που είναι το χωριό από το οποίο κατάγεται τόσο η νυν σύντροφός του όσο και η πρώην σύζυγός του. Οι χωριανοί κάνουν λόγο για έναν βίαιο και άγριο άνθρωπο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ, το οποίο τον οδηγούσε πολλές φορές εκτός ελέγχου.

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο 52χρονος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Σητείας οδηγήθηκε λίγο πριν τις 13:00 στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού συνελήφθη στο ΠΑΓΝΗ όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12.30.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος δεν είπε λέξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στα δικαστήρια της Νεάπολης.
Πηγή: flashnews.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget