Sunday, January 29, 2017

ΙΜΙΑ: Αυτοι ειναι οι τούρκοι βατραχάνθρωποι που προσέγγισαν τα Ίμια - ΒΙΝΤΕΟ


Όπως ανακοίνωσε πρίν από λίγο το ΓΕΕΘΑ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συν
εχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. 
Με την είσοδο των  τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού. 

  Το προφίλ των βατραχανθρώπων του τουρκικού Ναυτικού (TDK)

Η μονάδα με το όνομα "Υποβρύχια Επίθεση" (τουρκικά: Su Altı Taarruz), ή SAT, είναι η ειδική μονάδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει την βάση της στη Ναυτική βάση κοντά στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αποστολές της SAT περιλαμβάνουν την περισυλλογή στρτατιωτικών πληροφοριών,την αναγνώριση, την άμεση δράση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την έρευνα, και VBSS επιχειρήσεις ενώ είναι και η μονάδα που είχε και την εμπλοκή στα Ίμια το 1996 με την κατάληψη της βραχονησίδας και την παρολίγο εμπλοκή με άνδρες της Διοικησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του ΠΝ που επίσης είχαν ανεπτυχθεί στην περιοχή.

Ειδικότερα οι Ομάδες υποβρύχιας άμυνας (SAS: Su Alti Savunma). Θεωρούνται οι αντίστοιχες των αμερικανικών ομάδων υποβρυχίων καταστροφών (UDT: UnderwaterDemolition Teams). Οι κύριες αποστολές που αναλαμβάνουν είναι:-η αδρανοποίηση ή καταστροφή ναρκών, πυρομαχικών και εκρηκτικών στα παράκτια και σε λιμένες της χώρας,-η αναγνώριση και εκκαθάριση ακτών από ναρκοπέδια, κωλύματα, αντιαρματικά εμπόδια, κ.λπ. για την απρόσκοπτη αποβατική ενέργεια των φίλιων δυνάμεων, η αδρανοποίηση ή καταστροφή ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών σε περιοχές κίνησης των φίλιων δυνάμεων ή στο πλαίσιο συνοδείας υψηλών προσώπων, και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την άμυνα φίλιων εγκαταστάσεων από προσβολή εχθρικών ειδικών δυνάμεων.

Αντίστοιχα οι Ομάδες Υποβρύχιας Κρούσης (Su Alti Taaruz/SAT) θεωρούνται οι αντίστοιχες των SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού. Οι κύριες αποστολές τους είναι η επιτήρηση εχθρικών υποδομών, εγκαταστάσεων, αμυντικών συστημάτων και στρατηγικής αξίας κτιρίων, η δολιοφθορά εχθρικών πλοίων εν όρμω και κατά των τοπικών υποδομών, η αθόρυβη αποβίβαση και διείσδυση, η αναγνώριση ακτών πριν τη διεξαγωγή αμφιβίων επιχειρήσεων, η αποναρκοθέτηση, ο εντοπισμός και αναγνώριση ασφαλών προσβάσεων προς την ακτή απόβασης, η αναγνώριση υποθαλάσσιων διαδρόμων, οι επιχειρήσεις άμεσης δράσης κατά την αρχική φάση της αποβατικής ενέργειας, η διάσωση-απελευθέρωση χειριστών, αιχμαλώτων πολέμου και ομήρων, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και η μάχη εκ του συστάδην.


Οι πρώτες μονάδες S.A.T.  ιδρύθηκαν το 1963 στην πόλη της Αλεξανδρέττας, το αρχικό όνομα της μονάδας S.A.T. ήταν (S.A.K.) ( Su Altı Komando - “Υποβρύχιοι κομάντο”). Το 1974 η μονάδα S.A.T. συμμετείχε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και το 1996 τη κρίση των Ιμίων.  









ΟΝΑLERT.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget