Wednesday, January 18, 2017

Νέο VIDEO έδωσε στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας απο τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα.


Μετά από τα χθεσινά πρώτα πλάνα από την ρατσιστική επίθεση ομάδας χρυσαγιτών και του υπόδικου Λαγού στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, νέα πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με αμοντάριστα πλάνα από το εσωτερικό του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, στο οποίο ,την Τρίτη, ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό προέβη σε προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, αντιδρώντας στην απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο προσφυγόπουλα, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Η νέα αυτή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, με το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του να υπογραμμίζει:
"To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Η ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.  
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο"

Στα σχολεία δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καταδικάζοντας και αυτός με τη σειρά του το περιστατικό, τονίζοντας ότι «στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».
"Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ωστόσο οι γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο δηλώνουν Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να εντείνουν τις αντιδράσεις τους. Σήμερα στις 6 το απόγευμα γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού και νηπιαγωγείου του Ν. Ικονίου θα παραστούν στο Δημαρχείο όπου θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το ζήτημα από το δημοτικό συμβούλιο. Όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος γονέων, Όλγα Νούλα, πρωταρχικός μας φόβος και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια».
Εξάλλου, γονείς από νωρίς το μεσημέρι μοίρασαν έξω από το σχολείο ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι: «Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση".
Από την πλευρά τους, μουδιασμένοι και φειδωλοί στις κουβέντες τους, οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν θα αποφασίζουν οι ίδιοι, αλλά εντός των ημερών θα συσκεφθούν για να συζητήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Περάματος

"O Δήμος Περάματος  με ομόφωνο ψήφισμά του έχει πάρει θέση και έχει καταδικάσει προηγουμένως  εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα καταδικάζει και καταγγέλει τους τραμπουκισμούς της Χ.Α με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό στο  Δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος  κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης  εκπαιδευτικών και γονέων με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη με θέμα την υποδοχή  25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο, για την υλοποίηση απογευματινού εκπαιδευτικού  προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας  και προκειμένου να διασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί  έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού και ξενοφοβίας, προσβάλλοντας κάθε έννοια πολιτισμού και δεν θα γίνει ανεκτή στην πόλη μας.                   
Η Χρυσή Αυγή με ψευδής φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών  ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι  τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο  και στο Κέντρο Φιλοξενίας  έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση.
Ο Δήμος Περάματος συνυπογράφει το κάλεσμα της ‘Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους  Συλλόγους  Γονέων και τους Εκπαιδευτικών να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα  που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος στο Ν. Ικόνιο. Θέση που ήδη έχουν υιοθετήσει δημοσίως όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Πέραμα , καθώς και οι εργαζόμενοι στα  σχολεία.
Ο Δήμος Περάματος θα συζητήσει στο Δημοτικό του Συμβούλιο με βάση της αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης το θέμα αυτό.
Θα συντονίσει τις ενέργειες του με τους φορείς της σχολικής κοινότητας για να υπερασπισθεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις στην εκπαίδευση
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και στο Πέραμα και ο Δήμος θα συμβάλει σε αυτό."

ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο Γενικός Διευθυντής της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τη διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Στην ΕΔΕ θα εξεταστεί ο ρόλος των αστυνομικών, γιατί δεν έδρασαν ενώ ήταν στο Δημοτικό Σχολείο του Περάματος και γιατί τήρησαν ουδέτερη στάση.
Σημειώνεται ότι προανάκριση διέταξε από την πλευρά της η Εισαγγελία Πειραιά προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ώστε να εξακριβωθεί αν διαπράχθησαν τυχόν ποινικά αδικήματα. 
News 247.gr
ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΟΥΖΑΛΑΣ για πρόσφυγες

No comments:

Post a Comment

wibiya widget