Thursday, January 19, 2017

Ιερουσαλήμ.. Διαμαρτυρίες Παλαιστινίων,αναμείνατε λέει ο τραμπ μετα την ορκομωσία


Ο εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το κατά πόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Μείνετε συντονισμένοι» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Σον Σπάισερ, ο επόμενος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου. «Θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτό το θέμα», σχολίασε.

Κατά την διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δεσμευτεί να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, όπου βρίσκονται τα τελευταία 68 χρόνια, στην Ιερουσαλήμ.

Η πρόταση έχει προκαλέσει κατακραυγή από τους Παλαιστινίους και από άλλους που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ένα οδυνηρό πλήγμα σε κάθε προοπτική εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης.
Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ την πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους και το καθεστώς της πόλης αποτελεί ένα από τα πιο λεπτά ζητήματα στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες δεν θεωρούν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι εγκαταστάσεις πρεσβειών άλλων χωρών βρίσκονται στο Τελ Αβίβ.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν υπήρξε αρκετά φιλική προς το Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ισραήλ δεν έχει λάβει την προσοχή ή τον σεβασμό που αξίζει τα τελευταία οχτώ χρόνια. Σκοπεύει να δείξει πραγματικά τον σεβασμό του στο Ισραήλ, την σημασία που έχει στην Μέση Ανατολή», τόνισε ο Σπάισερ.

Real.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget