Thursday, January 19, 2017

Σε φρούριο μετατρέπεται η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Τραμπ


Η Ουάσινγκτον μετατρέπεται σε φρούριο ενόψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, καθώς η αμερικανική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για τους περισσότερους από 250.000 διαδηλωτές που αναμένεται να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι συνολικά 900.000 άνθρωποι, υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ, θα συρρεύσουν στην Ουάσινγκτον για την τελετή, η οποία περιλαμβάνει την ορκωμοσία στα σκαλιά του Καπιτωλίου και την παρέλαση προς τον Λευκό Οίκο υπό το βλέμμα του συγκεντρωμένου πλήθους. 

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους θα έχουν πάει στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τα μειωτικά σχόλια του Τραμπ προς τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, αλλά και για τα σχέδιά του να καταργήσει το Obamacare και να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. 

Οι υποστηρικτές του θαυμάζουν τον εκατομμυριούχο για την εμπειρία του στις επιχειρήσεις και τον θεωρούν ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική που μπορεί να δώσει λύσεις. 
Περίπου 28.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας αποκλείοντας μια περιοχή έκτασης 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της Ουάσινγκτον. 

Περίπου 30 οργανώσεις, που σύμφωνα με τους επικεφαλής τους θα συγκεντρώσουν σχεδόν 270.000 διαδηλωτές ή υποστηρικτές του Τραμπ, έχουν λάβει άδεια για να πραγματοποιήσουν πορείες ή συγκεντρώσεις πριν, στη διάρκεια και μετά την τελετή ορκωμοσίας. Άλλοι διαδηλωτές αναμένεται να εμφανιστούν, χωρίς να έχουν άδεια. 

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται να είναι η Πορεία των Γυναικών στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, στην οποία οι διοργανωτές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν 250.000 άνθρωποι. 

Εκατοντάδες άλλες ανάλογες Πορείες Γυναικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μια διαδήλωση κατά του Τραμπ είναι επίσης προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα το βράδυ έξω από τον Πύργο του Τραμπ, στην οποία θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ και οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Άλεκ Μπόλντουιν.
Μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών, η Disrupt J20, έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις σε κάθε ένα από τα 12 σημεία ελέγχου που θα έχουν τοποθετηθεί στην Ουάσινγκτον και να εμποδίσει την πρόσβαση στο National Mall. 

Μια από τις διαδηλώσεις θα συνοδεύεται από ένα σύννεφο καπνού, καθώς οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας πρόκειται να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στον διορισμό από τον Τραμπ στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του γερουσιαστή της Αλαμπάμα Τζεφ Σέσιονς, που αντιτάσσεται στη νομιμοποίηση της κάνναβης. 

Η οργάνωση που διοργανώνει τη διαμαρτυρία αυτή σκοπεύει να μοιράσει 4.200 τσιγάρα μαριχουάνας και να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να τα ανάψουν. 

Ο διοικητής της αστυνομίας Πίτερ Νιούσχαμ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μαζικές συλλήψεις, αν και οι αρχές ελπίζουν ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο. 
Το πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί αύριο στην Ουάσινγκτον εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερο από τα 2 εκατομμύρια που είχαν παρακολουθήσει την πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

taNea.gr


Η πρώτη... δουλειά του προέδρου Τραμπ θα είναι η επίσκεψη στο αρχηγείο της CIA 



ΗΠΑ: Τέλος εποχής με την τελευταία συνέντευξη Τύπου του Ομπάμα 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget