Thursday, January 19, 2017

Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος - Βουλγαρίας - ΒΙΝΤΕΟ


Δράσεις που αφορούν σε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, διεξαγωγή κοινών ασκήσεων Ειδικών Δυνάμεων και εναέριας αστυνόμευσης περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, υπογράφτηκε χθες στη Σόφια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η υπογραφή του σχετικού προγράμματος έγινε από τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχο Μιλτιάδη Γρυλλάκη, και την Διευθύντρια Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, Mrs Rosica Dimitrova.



Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία ήταν μια από 6 Βαλκανικές χώρες που απέστειλαν προσωπικό που συνεργάστηκε στενά με τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ, προκειμένου να εκπαιδευτεί από κοινού σε τακτικές και τεχνικές διαδικασιών στο πλαίσιο της ασκήσεως, «Balkan Shield» 2016.
Η σχετική άσκηση διεξήχθη από 16 έως 21 Οκτωβρίου 2016 στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων Λιτόχωρου Πιερίας, σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ και σε αυτήν συμμετείχαν μονάδες ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία και Αλβανία, ενώ δεν συμμετείχαν (για ευνόητους λόγους) μονάδες από Τουρκία και τα Σκόπια.

Επιπλέον επιδιώχτηκε η δημιουργία δεσμών και πνεύματος συνεργασίας με τις συμμετέχουσες Βαλκανικές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Βουλγαρία), η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας στο πεδίο της εκπαίδευσης και η βελτίωση της ικανότητας διεξαγωγής από κοινού Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Να αναφέρουμε με την ευκαιρία ότι οι ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων τύπου “Balkan Nine Countries Combined Joint Special Operations Forces Exercises-B 9 CJSE-16”, καθιερώθηκαν το 2011 στο πλαίσιο των δράσεων της Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, και έχουν ως σκοπό την συνεργασία και τον συντονισμό των ειδικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση πιθανής κρίσης.

ONALERT.gr

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από τη σχετική άσκηση στο Λιτόχωρο.








No comments:

Post a Comment

wibiya widget