Wednesday, January 18, 2017

Κατατέθηκε μήνυση κατά Αρτέμη Σώρρα για 6 αδικήματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου



Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υποστηρίζει ότι το χρεόγραφο Σωρρα είναι πλαστό και κάνει λόγο για «κραυγαλέα εξαπάτηση των πολιτών»

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, μέσω του δικηγόρου του  Στέλιου Γρηγορίου κατέθεσε  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση κατά του  Αρτέμη Σώρρα και συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη, για 6 αδικήματα, τα οποία αφορούν τη  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο  50χρόνος Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι  μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, ζητά την ποινική δίωξη τόσο του Αρτέμη Σώρρα και του Εμμανουήλ Λαμπράκη, υποστηρίζοντας ότι το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Μάλιστα, αυτό το  έχει επιβεβαιώσει και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακόμη, αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά ως προς το χρεόγραφο ότι η απόδειξη κατάθεσης, που το συνοδεύει, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα που έχει έδρα τον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι έτσι ώστε  να μην μπορούν να ελεγχθούν.

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στη μήνυση ότι «πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών»  κάτι που «αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά  γίνεται εκτενής αναφορά στην υπ΄ αριθμ. 67650/13 απόφαση  του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκαν οι Αρτέμης Σώρρας και   Εμμανουήλ Λαμπράκης. Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι το Μονομελές  Πρωτοδικείο Αθηνών πέραν  του υιοθέτησε αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των εν λόγω δύο παρότι, αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής,  δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια,   δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης».

Επιπρόσθετα, η  αθωωτική αυτή απόφαση έδωσε τη δυνατότητα στον Αρτέμη Σώρρας για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις».  

Στην ΜΚΟ  τα μέλη  της στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και δηλώσουν την  πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και αφού  έκαστο μέλος  καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ.

Πέρα από αυτά η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, Τράπεζες κ.λπ.

Παράλληλα τα μέλη υποχρεούνται με την εγγραφή τους αμέσως να υπογράψουν ένα «εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα».

Με τον τρόπο αυτό η ΜΚΟ του Αρτέμη  Σώρρας καθίσταται «ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους».

Με την μέθοδο αυτή που ακολουθεί ο Αρτέμης Σώρρας, αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, είναι «πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατεξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλωνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος εκείνο της μηνυτήριας αναφοράς που αναφέρεται «σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακώς παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σώρρα.

Τέλος, σε δήλωση του ο  μηνυτής ανέφερε πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία» και ότι έχει    ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεκτή. Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πρώτο ΘΕΜΑ.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ "ΟΛΑ ΞΕΚΟΛΑ" ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ε΄πισης
ΔΕΙΤΕ TO BINTEO όπου  ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΠΑΣ  κατα του Ολύμπιου ΔΙΑ και την απάντησή τους "μισείτε το ΔΙΑ επειδη δεν ειναι Εβραίος..."  κι  έφερε Πανικό στο σύστημα!::

No comments:

Post a Comment

wibiya widget