Sunday, January 22, 2017

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΗ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

«Ο Δημήτρης μου ζήτησε βοήθεια λίγες μέρες πριν από το μακελειό. Έλεγε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν»

Ως έναν άνθρωπο μπερδεμένο, βαθιά μπλεγμένο στον κόσμο των ναρκωτικών, που έπασχε από ψυχικές ασθένειες και με παραβατική συμπεριφορά περιγράφουν οι φίλοι και οι συγγενείς του στο «Εθνος της Κυριακής» τον Δημήτρη Γκαργκάσουλα, τον ελληνικής καταγωγής δράστη που αιματοκύλισε το κέντρο της Μελβούρνης την Παρασκευή. 
Ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας μαζί με φίλο του και βγάζοντας selfie
Ο «Τζίμι», όπως τον φώναζαν όσοι ήξεραν προσωπικά τον 27χρονο που μαχαίρωσε τον αδελφό του και στη συνέχεια έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας 20, ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για βιαιοπραγία, χρήση ναρκωτικών και κλοπή αυτοκινήτου.
«Πιστεύω πραγματικά ότι η χθεσινή τραγωδία οφείλεται σε έναν συνδυασμό παράνοιας, χρήσης ναρκωτικών, ψυχικών ασθενειών και των κακών συναναστροφών του. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως την Παρασκευή ο Τζίμι ήταν σε κατάσταση ψύχωσης από μεθαμφεταμίνη σε συνδυασμό με την ψυχική ασθένειά του. Δεν ήταν μια τρομοκρατική επίθεση με εξτρεμιστικό θρησκευτικό χαρακτήρα» είπε στο «Εθνος» ο εδώ και 12 χρόνια φίλος του, Σάιμον Πέιτελ, που δήλωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Για να γλιτώσει
«Ο Τζίμι έφυγε πριν από δύο χρόνια από το Ουίνδσορ (Μελβούρνη) για να γλιτώσει από τα ναρκωτικά και τις κακές παρέες που είχε εκεί και φαινόταν να είναι πολύ καλύτερα μακριά από όλα αυτά. Μετακόμισε στο σπίτι του πατέρα του στο Κούμπερ Πίντι με τη φιλενάδα που είχε τότε και φαινόταν να τα πηγαίνει καλά. Ομως γύρισε στο Ουίνδσορ, στο σπίτι όπου έμεναν η μητέρα του και ο μικρός του αδελφός. Μακάρι να μην είχε γυρίσει ποτέ στη Μελβούρνη» μας αφηγήθηκε.
«Εγινε μεγάλος εγκληματίας και είμαι πολύ λυπημένη που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους το παλιόπαιδο, λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε σχολιάζοντας: «Εγώ απορώ και εξίσταμαι που η Αστυνομία δεν τον σκότωσε για να γλιτώσει ο κόσμος». Οπως μας είπε, η ίδια δεν είχε στενές επαφές με την οικογένειά του και τελευταία φορά είχε δει τον ίδιο τον Δημήτρη πριν από 10 χρόνια, σε μια επίσκεψή τους στο σπίτι της. «Μιλούσε σπαστά ελληνικά και φαινόταν καλό παιδί». Η Ευθυμία αγνοούσε το ότι ο νεαρός είχε μπλέξει με ναρκωτικά και ότι είχε κάνει φυλακή, και έμαθε από την τηλεόραση ότι έστειλε και τον αδελφό του στο νοσοκομείο.
Οπως πάντα σε αντίστοιχες τραγωδίες υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να αναδείξουν καλά κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα του δράστη. Η φίλη του Τρίσα, η οποία τον είχε γνωρίσει πέρυσι τον Μάρτιο στο Κούμπερ Πίντι και έκτοτε έγινε φίλη του, αδυνατεί να πιστέψει ότι ο δράστης που έριξε ένα αυτοκίνητο πάνω σε πλήθος κόσμου είναι ο άνθρωπος που γνώρισε. «Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν ήταν κακός και ότι προφανώς το μυαλό του κατέλαβε κάτι σκοτεινό. Ο άνθρωπος που ξέρω ήταν σοφός, πάντα τρυφερός και γεμάτος σεβασμό προς όσους ήξερε. Προφανώς κάτι συνέβαινε στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή του που οδήγησε σε αυτό το τραγικό περιστατικό» είπε στο «Εθνος».
Μία εβδομάδα πριν από την τραγωδία ο Δημήτρης είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έπειτα από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία. Οι γείτονες της οικογένειας ανέφεραν ότι άκουγαν συχνά τσακωμούς στο σπίτι της οικογένειας, ενώ την Τετάρτη το βράδυ ο 27χρονος πήγε στο διαμέρισμα ενός γείτονά του, πρώην συντρόφου της μητέρας του, τον χτύπησε και τον απείλησε για να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Το μαχαίρωμα
Την Παρασκευή το πρωί η βίαιη συμπεριφορά του νεαρού κλιμακώθηκε. Μαχαίρωσε πολλές φορές τον μικρό αδελφό του Αγγελο, ο οποίος μέχρι χθες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, πήρε μια γυναίκα όμηρο, η οποία στη συνέχεια δραπέτευσε, και το μεσημέρι έφτασε με το αυτοκίνητό του στην οδό Μπουρκ, στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου προκάλεσε πανδαιμόνιο.
Σε μια διασταύρωση σπίνιαρε και έκανε κύκλους με το αυτοκίνητό του, βρίζοντας τους περαστικούς και κάνοντας χειρονομίες, και στη συνέχεια έριξε το αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς. Οι αστυνομικοί άνοιξαν στη συνέχεια πυρ και τραυμάτισαν στο χέρι τον δράστη, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο νοσοκομείο.
SOCIAL MEDIA
Διαδικτυακό παραλήρημα για «σκυλιά» και «θεούς»

Ανησυχία στους φίλους του είχε προκαλέσει το τελευταίο διάστημα το παραλήρημα του Τζίμι Γκαργκάσουλα στο Facebook. Στα συχνά διαδικτυακά του ξεσπάσματα χαρακτήριζε τους ανθρώπους «σκυλιά» και υποσχόταν πως ο ίδιος θα αλλάξει τα πράγματα και θα επαναφέρει «τους νόμους των θεών». Υποστήριζε ότι ήταν «θεός σε ανθρώπινο σώμα» και έκανε αφηρημένες αναφορές σε Illuminati, Σαϊεντολογία και Γιαζντανισμό. Λίγο πριν από την επίθεση είχε κάνει μερικές προκλητικές αναρτήσεις από ένα μπαρ της Μελβούρνης, στις οποίες ανέφερε: «Σκέφτομαι. Για το τι να τους κάνω, χα χα». Είχε γράψει σε posts ότι «το καλό πάντα νικά το κακό» και ότι «αυτό ακριβώς θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες». Σχολίαζε ότι «κάποιος προσπάθησε να με γ*** αλλά θα μάθει σύντομα πώς γίνεται σωστά αυτό», προσθέτοντας ότι «θα σας καταστρέψω όλους και θα χρειαστείτε έναν στρατό για να με σταματήσετε».
Σε μια φωτογραφία που έχει ο Δημήτρης σε ένα από τα προφίλ του εμφανίζεται να ποζάρει μπροστά από ένα τανκ, ενώ κάποιες που έχει ανεβάσει απεικονίζουν όπλα και άλλες τον Αλ Πατσίνο ως βαρόνο των ναρκωτικών Τόνι Μοντάνα στην ταινία «Ο Σημαδεμένος». Πάντως πλέον τα προφίλ του έχουν πλημμυρίσει με δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook, μεταξύ των οποίων πολλοί ομογενείς στην Αυστραλία, που σπεύδουν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στη Μελβούρνη.
Ο Τζίμι, ο οποίος στο Facebook δηλώνει «ελεύθερος», διατηρεί προφίλ και σε ιστοσελίδα ερωτικών γνωριμιών. Αναφέρει ότι έχει ύψος 1,88 μ., ότι «καπνίζει περιστασιακά και έχει αθλητικό σώμα», στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνει «χαμόγελα, ταινίες, μηνύματα, μιλκσέικ, Jack Daniels και αυτοκίνητα» και αναφέρει ότι ψάχνει κοπέλες «έξυπνες, ώριμες, με αυτοπεποίθηση» και πως «δεν θέλει δεσμεύσεις».

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
eri@pegasus.gr

Ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας μαζί με φίλο του και βγάζοντας selfie.

«Ο Δημήτρης μου ζήτησε βοήθεια λίγες μέρες πριν από το μακελειό. Έλεγε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν»
  • Ο Σάιμον Πέιτελ
  • Αλλη μια selfie του δράστη.
  • Φωνάζοντας από το αυτοκίνητο πριν από την επίθεση με τα μοιραία αποτελέσματα.
  • «Ο Δημήτρης μου ζήτησε βοήθεια λίγες μέρες πριν από το μακελειό. Έλεγε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν»
  • Η αυστραλιανή Αστυνομία πάνω από τον ημίγυμνο Δημήτρη Γκαργκάσουλα.
  • «Ο Δημήτρης μου ζήτησε βοήθεια λίγες μέρες πριν από το μακελειό. Έλεγε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν»
  •  Φωτογραφία μπροστά σε τανκ που είχε αναρτήσει στα social media.
  •  Χαρακτηριστικές δημοσιεύσεις στο Facebook με απειλές για επιθέσεις του «στρατού» του αλλά και με βολές κατά της Σαϊεντολογίας, και όχι μόνο...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget