Saturday, January 21, 2017

Και οι γυναίκες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκαν κατά του Τραμπ

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», Αθηναίοι καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Μάλιστα, μητέρες από τον καταυλισμό των προσφύγων έδωσαν το «παρών» με τα παιδιά τους στα καρότσια, ενώ ανήλικα προσφυγόπουλα κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Θέλουμε να πάμε σχολείο», «Ανησυχούμε για τη μοίρα μας», «Θέλουμε ένα φωτεινό μέλλον», διεκδικώντας την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και ένα καλύτερο αύριο.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα κινήματα της Αμερικής, καθώς και όλης της Ευρώπης, καθώς η άνοδος τους Τραμπ είναι αέρας στα πανιά του ρατσισμού», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρος Κωνσταντίνου. «Δίνουμε μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων, προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Αμερικής σε κέντρο ρατσισμού και να αποτρέψουμε έναν πόλεμο με την Κίνα, όπως έχει εξαγγείλει ο Τράμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «το κίνημα που διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο θυμίζει τα αντίστοιχα κινήματα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, του Σιάτλ, ενάντια στην πολιτική Μπους». 

Επιπλέον, επισήμανε ότι «θέλουμε να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας και τα παιδιά τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας».


Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφορμή την εκλογή Τραμπ. Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άλλη μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, από μέλη και φίλους του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης και κατά το πρότυπο της σημερινής μεγάλης πορείας οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ουάσινγκτον.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη της Κίνησης Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, διαμαρτυρόμενοι κατά του νεοεκλεγέντα 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.

Σε πανό που ανήρτησαν, αναγραφόταν “Όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού και του κέρδους”.

DEITE AKOMA
Oι γυναίκες τς ΓΗΣ κατά του Τραμπ. Δείτε LIVE Ουάσινγκτον – 500.000 άνθρωποι

No comments:

Post a Comment

wibiya widget