Sunday, January 29, 2017

ΙΜΙΑ: Οι ΕΔ της Τουρκίας θα προασπίσουν «Εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ


Κλιμακώνεται η προκλητικότητα της Άγκυρας καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν τις προσπάθειες τους για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας εναντίον των Εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων”.

Μάλιστα ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ δε διστάσε σε δηλώσεις του να ισχυριστεί ότι  η χώρα του «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη φιλία και την ειρήνη σε όλες τις δραστηριότητες στο Αιγαίο προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα στην περιοχή». 















Επιπλέον στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο (και δημοσιεύει η Χουριετ) αναφέρεται ότι ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε «επίσκεψη στις διαφιλονικούμενες νήσους» τις οποίες αποκαλεί «Καρντάκ» ενώ συνοδευόταν από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, έπειτα από επιθεώρηση μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) στον ναύσταθμο του Ακσάζ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ΕΔ αποτελούν μια «αποτελεσματική, αποφασιστική και ισχυρή δύναμη» στην περιοχή. 

Είναι προφανές οτι η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα στο Αιγαίο επιχειρώντας να εξάγει την εσωτερική της κρίση, ενώ το ζήτημα έκδοσης των 8 τουρκων στρατιωτικών που δεν παραδόθηκαν τελικά στην Άγκυρα, φαίνεται οτι αποτέλεσε την αφορμή προκειμένου ο Πρόεδρος της Τουρκίας να ανοίξει και νέο μέτωπο κρίσης εκτός της Συρίας προς "Δυσμας" με την Ελλάδα.

Το επίπεδο ετοιμότητας των Ελληνικών Ε.Δ είναι δεδομένο ενώ σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η κατάσταση βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αναλόγως με τυχόν περεταίρω εξελίξεις.




Θρασύτατη πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, φουσκωτά με τούρκους βατραχανθρώπους.
Όπως επιβεβαιώθηκε στο Onalert.gr από πηγές του ΓΕΕΘΑ, 2
 φουσκωτά σκάφη τούρκων βατραχανθρώπων με τη συνοδεία μιας τορπιλακάτου του τουρκικού Ναυτικού, εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού. 

ΙΜΙΑ: Ο Τούρκος Αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντος - ΒΙΝΤΕΟ
Τα τουρκικά σκάφη επισημάνθηκαν από την Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ (Ρ 269) του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προσέγγισε αμέσως τη Δυτική Ίμια προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική δραστηριότητα και αν χρειαστεί να επέμβει.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget