Wednesday, February 12, 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1


Δύναμη, αμφισβητούμενες φάσεις και ένα γκολ για κάθε ομάδα είχε ο επαναληπτικός Κυπέλλου στο Περιστέρι, με το τελικό 1-1 να δίνει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους "4" απέναντι στον Ατρόμητο.
μάτο πάθος, ένταση και αρκετές αξιόλογες αλλά και αμφισβητούμενες φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι, στον επαναληπτικό μεταξύ Ατρόμητου και Ολυμπιακού για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.
Το γκολ του Ταυλαρίδη από το 42', ισοφάρισε στην επανάληψη ο Ντομίνγκες νικώντας από την άσπρη βούλα τον Σηφάκη στο 56'. Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος έψαξε αλλά δεν βρήκε ένα δεύτερο γκολ με το τελικό 1-1 να δίνει την πρόκριση στους "ερυθρόλευκους".
Στους "4" ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, που είχε επικρατήσει του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στην Τούμπα, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται την Πέμπτη (13/2) στο "Γ. Καμάρας".

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)
Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας)
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76' Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86' Γεωργίου), Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Ταβάρες, Καραμάνος (51' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία.
Αναπληρωματικοί: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Φωτάκης, Αρκούδας, Γεωργίου, Μπάλλας.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75' Σάμαρης), Πέρες (90+1' Μασάντο), Ντομίνγκες (85' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.
Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Βούρος, Μασάντο, Σαβιόλα, Βέργος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης.
Γκολ: 42' Ταυλαρίδης / 56' Ντομίνγκες
Κίτρινες κάρτες: 54' Μπάλλας, 74' Ταυλαρίδης / 74' Ολαϊτάν

Ανασκόπηση αγώνα

Ένα πρώτο 20λεπτο με αρκετές συγκινήσεις είχε το ματς στο Περιστέρι. Στο 2' ο Σηφάκης μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Πέρες από ευνοϊκή θέση και ακολούθησε 3λεπτη διακοπή στο ματς, εξαιτίας περιορισμένης ορατότητας από τα καπνογόνα των οπαδών του Ατρόμητου.
Από λάθος του Μπονγκ στο 7' ο Νάστος είχε ένα σουτ μόλις άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ από νέο λάθος του Ντομίνγκες στο 13', ο Ταβάρες πλάσαρε άουτ στο τετ-α-τετ με τον Μέγκιερι.
Κορυφαία στιγμή για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά αργότερα, όταν με αριστερό σουτ ο Ολαϊτάν έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη, που πρόλαβε να της αλλάξει ελάχιστα πορεία με τα ακροδάχτυλα. Στο 20' ο Ντομίνγκες πήρε την πάσα του Κάμπελ, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ από το ύψος του πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Μανωλά στον Ναπολεόνι στο 31', με τον Μάνταλο να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Τα λάθη στην μεσαία γραμμή είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους για τις δύο ομάδες, όμως ο Ατρόμητος βρήκε την λύση σε μια στημένη φάση στο 42'.
Ο Ουμπίδες εκτέλεσε με δύναμη από αριστερά, ο Μέγκιερι δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά και ο Ταυλαρίδης εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση σπρώχνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Φάση για την οποία ο Ολυμπιακός φωνάζει για οφσάιντ του σκόρερ, με το ριπλέι να τον δικαιώνει.
Με το ρολόι να σημαδεύει το 45ο λεπτό, ο Σηφάκης έσωσε την εστία του σε σόλο προσπάθεια του Ολαϊτάν να ισοφαρίσει, ενώ στις καθυστερήσεις οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν για απλωμένο χέρι του Γιαννούλη στην περιοχή.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εντινγκά με κεφαλιά υποχρέωσε τον Σηφάκη στην επέμβαση του αγώνα (52'), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος (αφού συμβουλεύτηκε και τον επόπτη Ποντίκη) έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Μπάλλα σε προσπάθεια του Μανωλά με το κεφάλι και την μπάλα να σκάει πρώτα στο έδαφος.
Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο δίχως φάσεις, με τον Εντινγκά ξανά να απειλεί με σουτ πάνω στην κίνηση αλλά δίχως να βρει στόχο στο 68'. Λίγο μετά ο Δημούτσος αστόχησε με το αριστερό από καλή θέση.
Στο 83', ο Μέγκιερι απογειώθηκε και έβγαλε σε κόρνερ την γυριστή κεφαλιά του Μπρίτο, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση! Ο Πέρες από πλάγια θέση αστόχησε σε κόντρα των φιλοξενούμενων στο 89'. Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε Ατρόμητο και Ολυμπιακό ισόπαλους στο 1-1, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Μπορεί η αντίδραση του στο τέρμα που προηγήθηκε ο Ατρόμητος να μην ήταν ιδανική, ωστόσο ο Μέγκιερι με την εκπληκτική του επέμβαση στο 83' στην κεφαλιά του Μπρίτο, κράτησε το 1-1 και την πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Η απογοήτευση

Πολλά περισσότερα θα περίμενε ο Παράσχος από τον Ταβάρες, που εκτός από κάποια υποτυπώδη πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν πρόσφερε κάτι παραπάνω. Μάλιστα στο 13' έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία απέναντι στον Μέγκιερι, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Ούγγρο γκολκίπερ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget