Thursday, February 13, 2014

To νεκροταφείο της Γλυφάδας,πρώτο θέμα στις Δημοτικές εκλογές.. Τί λένε ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών η ΕΦΗΜΕΡΙΣ δεχεται να φιλοξενεί άρθρα και απόψεις των πολιτικων σχημάτων που φιλοδοξούν να αναλάβουν την Τοπική διακυβέρνηση,αρκει να μην είναι συκοφαντικά και να μήν υπερβαίνουν τις 2 δακτυλογραφημένες σελίδες.

ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ
Λάβαμε και  δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

Στις 6/2/14 στο νομοσχέδιο για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, τη τελευταία στιγμή, χωρίς κανένα διάλογο στη Βουλή, προστέθηκε και ψηφίσθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν λειτουργούντα νεκροταφεία «σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό εντός προστατευομένων από ειδικές διατάξεις περιοχών…». Όσο αφορά το αυθαίρετο και παράνομο νεκροταφείο που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης το καλοκαίρι του 2011, υπάρχουν διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις:
-   Η 67/98 απόφαση του ΣτΕ που δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη θέση για νεκροταφείο.
-   Πέρα από τις ελάχιστες αρχικές ταφές, που οι περισσότερες αμφισβητούνται, με Εισαγγελική απόφαση απαγορεύτηκαν να γίνονται ταφές και ο χώρος φυλασσόταν από την Αστυνομία και δεν χρησιμοποιείται για νεκροταφείο.
-   Τελεσίδικο Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής από το Δασαρχείο Πεντέλης, εγκεκριμένο από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου προσέφυγε ο Δήμαρχος για να το ανατρέψει.
-   Τελεσίδικο Πρωτόκολλο Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και σχετικά έγγραφα προς την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο για την εκτέλεσή του.
-   Επιβεβλημένα πρόστιμα 103.500 € από το ΥΠΕΚΑ και 18.000€ από το Δασαρχείο.
-   Συσχέτιση όλων των ποινικών διώξεων και ανάθεσή τους στην 32η Ανακρίτρια, που διενεργεί τα δέοντα.
Ο χώρος που καταπάτησε ο κ. Δήμαρχος για νεκροταφείο, είναι δασική και κηρυγμένη αναδασωτέα περιοχή, στην Α’ ζώνη απολύτου προστασίας, χαρακτηρισμένη NATURA 2000 και αισθητικό δάσος, καθώς και μπαζωμένη κοίτη ρέματος. Με τις ενέργειές του και τον ισχυρισμό του ενώπιον δικαστηρίου ότι ο χώρος αυτός δεν είναι ούτε δασικός, ούτε δημόσιος, έχει ανοίξει την όρεξη των καταπατητών και συνιδιοκτησίας που επιδιώκουν την οικοδόμηση του βουνού.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Γλυφαδιώτες δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός νέου «Κρεμαστού λαγού Βούλας» και στη Γλυφάδα.
Ας μην ελπίζει και στηρίζει ο κ. Κόκκορης μια συγκυβέρνηση που με «νόμους» και «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», που επέβαλλε το χαράτσι, περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, κατήργησε ζωτικές ανάγκες (κοινωνικές δομές, σχολ. φύλακες, δημοτική αστυνομία) που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις καταπίπτουν μία – μία από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο. Η τροπολογία που ψηφίστηκε, επίσης θα καταπέσει πανεύκολα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό το γνωρίζουν καλά.
Απλώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξόφθαλμη προεκλογική σκοπιμότητα.
Η πρακτική της ομηρίας για ψηφοθηρικούς λόγους έχει προηγούμενο στην πόλη μας. Δεκαετίες τώρα υπόσχονται στους ανθρώπους που κατοικούν εκτός σχεδίου και όσους έχουν οικόπεδα εκεί, ότι θα τους εντάξουν στο σχέδιο και ποτέ αυτό δεν γίνεται πράξη. Επτά ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από το τέως ΥΠΕΧΩΔΕ το 1998 κ.α., όλα απορρίφτηκαν ως αντισυνταγματικές και μη νόμιμες πράξεις. Η εκμετάλλευση όμως της ανάγκης των ανθρώπων για στέγη συνεχίζεται, από τον παρόντα Δήμαρχο και πάλι με ψευδείς υποσχέσεις.
Στο μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα του νεκροταφείου η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η λύση που η ίδια η πολιτεία έχει προκρίνει.
Για το χώρο αυτό με κυβερνητικές, διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν:
Δρομολογημένη λύση με τους νόμους 4030/11, 4042/12 και 4062/12 για χώρο δίπλα στο νεκροταφείο Αργυρούπολης καθώς και διαδημοτικό νεκροταφείο στο πρώην αεροδρόμιο, που ο κ. Δήμαρχος δύο χρόνια τώρα δεν αξιοποιεί. Άρα είναι υπεύθυνος που δεν έχουμε ακόμα νέο νεκροταφείο.
Εμείς θα δώσουμε μάχη, η λύση αυτή να γίνει πράξη.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget