Wednesday, February 26, 2014

Και νέα ηχογραφημένη συνομιλία που «καίει» τον Ερντογάν αναρτήθηκε στο YouTube



Υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεμαλικού - κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),διαδηλώνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.


Μια δεύτερη ηχογραφημένη συνδιάλεξη, στην οποία φέρεται να μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητά από τον γιο του να μη δεχθεί ένα χρηματικό ποσό που του προσφέρθηκε στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής συμφωνίας αλλά να ζητήσει περισσότερα χρήματα, δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.

Θυμίζουμε, ότι ο Ερντογάν χαρακτήρισε την πρώτη ανάρτηση στο YouTube τη Δευτέρα, που περιέχει μια τηλεφωνική του συνδιάλεξη (ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του) ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

«Μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται» ακούγεται να λέει η φωνή στη νέα ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία σύμφωνα με τον χρήστη που την ανήρτησε στο YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadeler, ανήκει στον Ερντογάν.

«Οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν δουλειά; . . Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας», λέει η φωνή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτής της ηχογραφημένης συνομιλίας.

«Θα εξετάσουμε εάν οι υποκλοπές αυτές είναι ψεύτικες ή όχι και καμία ανακοίνωση δεν σχεδιάζεται να γίνει προς το παρόν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αγκυρα. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget