Monday, February 24, 2014

Ρένα Δούρου: «Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός»

Ρένα Δούρου: «Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός»
Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα ΔούρουΠηγή: FOS Photos

«Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», δήλωσε  τη Δευτέρα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, δίνοντας έτσι ένα σαφές δείγμα του κλίματος που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική αντιπαράθεση εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.


Η Ρένα Δούρου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη Βουλή για να διεκδικήσει την περιφέρεια, αφήνοντας να εννοηθεί η τακτική αυτή σχετίζεται και με τους όρους διεξαγωγής των εκλογών και τονίζοντας πως για εκείνη και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, υπάρχει και η παράμετρος της καταβολής μεγάλου μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος ή δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπογράμμισε δε πως η διεκδίκηση της περιφέρειας δεν σημαίνει απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση «είναι η κεντρική πολιτική σκηνή».

Σχόλιο έκανε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις  δηλώσεις της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου.

«Στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν διαχωρισμοί» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. 

«Η κα Δούρου όμως επιμένει να τους διαχωρίζει. Οι "αντιμνημονιακοί", όπως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους "μνημονιακούς" γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν. 

»Είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί  ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ:  

«Οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με την πολιτική του μνημονίου, από τη μια απολύουν δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στους Δήμους δυσχεραίνοντας την αποκομιδή και από την άλλη υποστηρίζουν την πολιτική των εργολάβων στην ακριβή διαχείριση των απορριμμάτων, όπως γίνεται με το Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής αντί της ορθολογικής διαχείρισης με ανακύκλωση, που έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος». 
ΤαΝΕΑ-Αθηνων

No comments:

Post a Comment

wibiya widget