Thursday, February 13, 2014

Δριμύ κατηγορώ της Λένας Μαυρακάκη:"εξοντώνουν τη γυναίκα της καθημερινότητας.."

Η κ .Λένα Μαυρακάκη στο βήμα ενω καταγγέλει τις δυσκολίες των γυναικών  του σήμερα

Γροθιά στο κατεστημένο και σε όσους οδηγούν τη γυναίκα και την κοινωνία στην εξόντωση ήταν η ομιλία της προέδρου της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "ΕΜΕΙΣ" κ. Λένας Μαυρακάκη, κατα τη διάρκεια εκδήλωσης την περ. Κυριακή στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Άνω Γλυφάδας. 

Στην ανακοίνωση του Γρ.Τύπου της ένωσης διαβάζουμε.

Γλυφάδα, 12 Φεβρουαρίου 2014

Τη Κυριακή στις 9 Φεβρουαρίου του2014 οι γυναίκες της Γλυφάδας έκοψαν την πίττα τους μέσα στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών, η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ κατόρθωσεμέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της,, να συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος κόσμου και να λάβει τα δέοντα συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης .

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία με δικαιολογημένο ενθουσιασμό ευχαρίστησε προσωπικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους που άμεσα ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα .

΄΄Από εμάς σήμερα΄΄ , τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρος , ΄΄θα ακούσετε τους προβληματισμούς μαςκαι αυτά που αντιμετωπίζει η γυναίκα στην καθημερινότητά της διότι αυτή έχειπληγεί περισσότερο απ’ όλους …. 
Θα μπορούσα , πρόσθεσε ,νασυνεχίσω να δίνω στοιχεία από έρευνες αλλά τι νόημα έχουν και άλλοι αριθμοίόταν γύρω μας βλέπουμε όλες και όλοι να πληθαίνουν οι ζητιάνες με τα παιδιάτους στα πεζοδρόμια, οι άστεγες γυναίκες –συχνά με τα παιδιά τους – ναπεριφέρονται αργά το βράδυ ψάχνοντας μέρος να κοιμηθούν, νέες κοπέλες ναψάχνουν στους κάδους για φαγητό ή να καταλήγουν στην πορνεία, ηλικιωμένεςγυναίκες να πληθαίνουν στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, κάτι πουτσακίζει τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Πόσο αλήθεια αντέχει έναςάνθρωπος να ψάχνει απάντηση στο δίλημμα ρεύμα ή κρέας, θέρμανση ή τηλέφωνο, υγεία ή όλα τα άλλα; Θα εγχειριστώ ή θαπεθάνω από τον καρκίνο που μου παρουσιάστηκε; Θα προλάβω; Και τα βάσανα για τιςγυναίκες δεν σταματούν εδώ…είναι αμέτρητα ….. Και συνέχισε ,΄΄Εμείς τους λέμε και φωνάζουμε ότι η φτώχεια δεν είναι πολιτισμός , η φτώχεια δενφέρνει ανάπτυξη … θέλουμε να ζήσουμε ΄΄!

Η ομιλία τηςσυνεχίστηκε με τις εθελοντικές δράσεις της Ένωσης αποδεικνύοντας ότι τοσωματείο συμμετέχει ενεργά σε όλους τους τομείς της πόλης δίνοντας έμφαση στηστήριξη των ευπαθών οικογενειών και στις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει γιανα βοηθήσει αθόρυβα γυναίκες που είχαν ανάγκη. Αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικόμπαζάρ που πραγματοποιήσε η Ένωση στις21 κι 22 Δεκεμβρίου από το οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό το οποίο θα παραδοθείσε κλειστό φάκελο στον δικηγόρο του σωματείου κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη για ναπαραδώσει τα χρήματα στην κυρία που είχε τα κριτήρια .

Αναφερόμενηστο κυρίως θέμα της εκδήλωσης , που ήταν η βράβευση των εθελοντών καθηγητών τουκοινωνικού φροντιστηρίου , εφ’ όσον η γραμματέας του σωματείου κ. Ιουλιάννα Θάνουκαι η κ. Μαγειρίδου Μαρία ,ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, συμμετέχουν στη διδασκαλία , κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο τηςπόλης , κ. Κώστα Κόκκορη , να μιλήσει και να δώσει τον πρώτο έπαινο στονυπεύθυνο καθηγητή κ Θεανόπουλο .

Ο Δήμαρχος ,στην ολιγόλεπτη ομιλία του ,συνεχάρη το σωματείο για την προσπάθεια και τηνσυνεχή παρουσία του στα τοπικά δρώμενα , εστίασε το λόγο του στις κοινωνικέςδομές του δήμου και στην προσπάθεια που γίνεται από την δημοτική αρχή να τιςαναπτύξει , να τις καλυτερεύσει για να δοθούν όπως αρμόζει στις ευπαθείς ομάδεςτης πόλης μας .

Στη συνέχεια η Πρόεδρος τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα με τηνπροσφορά ανθοδέσμης για την συμπαράσταση που έχει δείξει στο σωματείο και σεμέλη της Ένωσης και κάλεσε όλους τουςεπίσημους φορείς της πόλης να απονείμουν τους τιμητικούς επαίνους στουςκαθηγητές και να κόψουν από ένα κομμάτι πίττας , την οποία τόνισε ότι είχανφτιάξει τα μέλη της Ένωσης , η πρόεδροςτου δημοτικου συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , η αντιδήμαρχος διοικητικού καιΠρόεδρος της επιτροπής παιδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή , η τέως αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Αργυροπούλου και η κ. Αθηνά Λιγνού που πάντα συμμετέχει αθόρυβα στιςδράσεις του σωματείου .

Η εκδήλωσηέκλεισε με την παρουσίαση του χορευτικού συγκροτήματος του σωματείου από ηνχοροδιδασκάλισσα κ. Σούλα Γκόρου , το οποιο χόρεψε ευρωπαικό τάνγκο , ρούμπα, ροκ εν ρολ , νησιώτικο, ικαριώτικο, χασάπικοκαι ζειμπέκικο .Συγχαρητήρια στους μαθητές που απέδωσαν πολύ σωστά τιςχορογραφίες με εκμάθηση δύο μηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
O Πανοσολογιότατος πατήρ Μιχαήλ ως εκπρόσωπος τουμητροπολίτη Παύλου , ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, η Πρόεδροςτου Δημ.Συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Σπονδυλίδης ,ηαντιδήμαρχος Πόλης- Προστασίας και Αλληλεγγύης και τομεάρχης του Δημ. ΩδείουΓλυφάδας του ΚΑΠΠΑ κ. Ζαμπετονίδου Καλλιόπη-Γλυκερία , η αντιδήμαρχοςΔιοικητικού και πρόεδρος της Επιτροπής Παδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή, οαντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτρης Τσαμπίρας ,ο αντιδήμαρχος Τεχνικώνυπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεβίζος, ο αντιπρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. ΣπύροςΔήμου , ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ κ. Σπύρος Καρατζιάς , ο αντιδήμαρχοςκαθαριότητας κ. Δημήτρης Τσαμπίρας , ο αρχηγός της παράταξης της μείζονοςαντιπολίτευσης ‘Μαζί για τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η αρχηγός τηςπαράταξης ‘Ανοιχτοί Ορίζοντες’ κ. Αθηνά Λιγνού , ο αρχηγός της παράταξης‘Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία’ κ. Νικόλαος Βάκκας, ο τέως Αντιδήμαρχος Πόληςκ. Δημήτρης Βίγλας, η τέως Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Νατάσα Αργυροπούλου, ο τέωςΑντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Άριστείδης Παναγόπουλος, , η δημοτική σύμβουλος κ. Μπίλια-Χαρίση Δαφνούλα , οΠρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας και υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη‘η Γλυφάδα μας ‘κ. Εμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΣχολικήςΕπιτροπής κ. Καλογερόπουλος Νεκτάριος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τουΚΑΠΠΑ και τομεάρχης Αθλητισμού κ. Κάννος Στράτος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδαςτης δημ. παράταξης ‘ η Γλυφάδα μας’ κ. Γιώργος Παπανικολάου , οι περιφερεακοίσύμβουλοι με την παράταξη του κ. Σγουρού κ. Πασβαντίδης Χάρης,κ. Αμανατίδης Νικόλαος και κ. Γιαννακάκης Αντώνης ,ο υπεύθυνος λειτουργίας και δομών του ΔΑΚ Γλυφάδας κ. Ελαιόπουλος , ο σύμβουλος κοινωνικών προγραμμάτων κ. ΒασίληςΠαλιούρας, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. ΦιλόπουλοςΓεράσιμος , οι υποψήφιοι δημ. σύμβουλοι με την παράταξη ‘ Η Γλυφάδα μας’ του κ. Παπανικολάου κ. Τσιώλης Νικόλαος και κ. Τσάγκλας Ορέστης .

Από φορείςκαισωματεία :

Η πρόεδροςτου Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κ. Άννα Καυκά και υποψήφια με την δημ. παράταξητου κ, Παπανικολάου , ο Αντιπρόεδρος του εξωραιστικού και εκπολιτιστικούσυλλόγου Νέα Ευρυάλη κ. Στέλιος Κατομέρης , η Πρόεδρος των Λακώνων Γλυφάδας κ.Φρίντα Μαυροπούλου , ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας κ. Γρηγόρης Ζιάγκας , ηΠρόεδρος του ‘Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα μεμέλη του ΔΣ της , ο πρόεδρος τουεξωραιστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Παρθενών κ. Βασίλης Διαμαντής με μέλητου ΔΣ του , ο Πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου κ. Παναγόπουλος Διονύσης, οαντιπρόσωπος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας κ. Μανώλης Τσακαλάκης , η ταμίας τουΠολιτιστικού Συλλόγου ‘ ο προφήτης Ηλίας’ κ. Σκαβάτσου Ολυμπία, η ταμίας τουΣυλλόγου Οικιστών Τερψιθέας κ. Αγγελική Ντάμκα , από τον ορειβατικό σύλλογο ο Υμηττός ο κ. Βραχνός , από το ΔΣ τουσυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ου 5ου Λυκείου η κ. Φαρούπου και κ.Πετροπούλου , η τέως πρόεδρος της ΝέαςΕυρυάλης και μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας κ. Ταξιαρχούλα Σακκά.
Από τον τοπικό τύπο η κ. Μαρία Τσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια καιιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σκούφηςτου Νότια Ματιά , μέλοςτης ΕΣΗΕΑ. 

Η ΈνωσηΓυναικών Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά την Αντδήμαρχο Διοικητικού κ. ΜαρίαΒυγιουκλή για τη άψογη συνεργασία της κατά τη δράση της συγκέντρωσης σχολικώνειδών για τους άπορους μαθητές της πόλης μας , την Αντιδήμαρχο Πόλης κ.Ζαμπετονίδου Καλλιόπη –Γλυκερία για την εξαιρετική της συνεργασία με την Ένωση,τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τσαμπίρα Δημήτρη επίσης για την εξαιρετική τουσυνεργασία και τον τέως Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Δημήτρη Βίγλα , ο οποιος φρόντισεκαι φροντίζει τους χώρους των κοινωνικών δομών του δήμου μας , την κ. ΑθηνάΛιγνού για την ενεργό συμμετοχή της στις δράσεις μας.
Επί πλέον τοΑνθοπωλείο ‘ΑMARILDO’ που επιμελήθηκε το διάκοσμο της εκδήλωσής μας , την κ. ΝέλληΠαλιβού-Μιζικίρη και το κατάστημα Τζιάλλα για τις ευγενικές χορηγίες τους σταδώρα της πίττας μας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget