Monday, February 17, 2014

Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε το Λόττο και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν

Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε το Λόττο και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν

Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...
Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο:όπως αναφέρει  η βρετανική εφημερίδα Guardian, o Λάζλο Άντρασεκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.
Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!
Πλέον, ο άνεργος και άστεγος Άντρασεκ όχι μόνο έχει τα μέσα για να αποκτήσει μία στέγη για την οικογένειά του, αλλά επιπλέον έχει την πολυτέλεια να το κάνει σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα του κόσμου.
Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:
Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.
Και αυτό σε μία δύσκολη συγκυρία για την ήδη διασαλευμένη ουγγρική κοινωνία, η οποία είδε προσφάτως το κοινοβούλιό της να περνάει νόμο που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
XRIMA BLOG

No comments:

Post a Comment

wibiya widget