Saturday, February 22, 2014

Ρακιντζής κατά Κόκκορη-δημάρχου Γλυφάδας. Κόκκορης: "όλα ειναι ψέματα ΄"

«Ολα είναι ψέματα. Ο δήμος δεν έχει ιδιοκτησία στην παραλία, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ. Δεν έχω ιδέα για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Εγώ καθάρισα την παραλία. Γκρέμισα την καφετέρια "Καράβι", που ήταν άντρο παρανόμων... "Αυτά και άλλα δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κοκκορης,σε συνεργάτη της Αθηναικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  η οποία δημοσίευσε το παρακάτω ρεπορτάζ το οποίο και αναδημοσιεύουμε επακριβώς .


Έντυπη Έκδοση 



Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ρακιντζής κατά Κόκκορη

Οι παρεμβάσεις αφορούν δύο μπαζωμένες εκτάσεις εμβαδού 462 τ.μ. και 103 τ.μ., αντίστοιχα, που αμφότερες μεταβάλλουν την ακτογραμμή της περιοχής

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος ζητεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, καθώς, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο δήμος δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να αναρτήσει δύο πρωτόκολλα κατεδάφισης παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών σε χώρο του αιγιαλού, με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί η διαδικασία κατεδάφισης για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Σύμφωνα με έγγραφο του Λ. Ρακιντζή, ο δήμος δεν ανάρτησε πρωτόκολλα κατεδάφισης δύο αυθαιρέτων κτηρίων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασίαΣύμφωνα με έγγραφο του Λ. Ρακιντζή, ο δήμος δεν ανάρτησε πρωτόκολλα κατεδάφισης δύο αυθαιρέτων κτηρίων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία
Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά στις 8 Μαΐου 2012, ύστερα από αυτοψία, απέστειλε πρωτόκολλο κατεδάφισης στον Δήμο Γλυφάδας με το οποίο τον καλεί να προβεί μέσα σε 30 μέρες στην κατεδάφιση-απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών και επεμβάσεων που βρίσκονται στον κυματοθραύστη της Γ' Μαρίνας Γλυφάδας εντός της ζώνης του αιγιαλού. Οι παρεμβάσεις αφορούν δύο μπαζωμένες εκτάσεις εμβαδού 462 τ.μ. και 103 τ.μ., αντίστοιχα, που αμφότερες μεταβάλλουν την ακτογραμμή. Αφορούν επίσης απόρριψη ογκόλιθων, προϊόντων καταδάφισης και επίστρωση με λεπτόκοκκο αδρανές υλικό στους χώρους του αιγιαλού σε δύο σημεία, το πρώτο εμβαδού 512 τ.μ. και το δεύτερο 949 τ.μ.
Νέο πρωτόκολλο
§«Δεν έχω ιδέα για πρωτόκολλα κατεδάφισης», δηλώνει στην «Ε» ο Κ. Κόκκορης. «Γκρέμισα την καφετέρια "Καράβι" και η Κτηματική Υπηρεσία έδειξε μεγάλη ενόχλησ继«Δεν έχω ιδέα για πρωτόκολλα κατεδάφισης», δηλώνει στην «Ε» ο Κ. Κόκκορης. «Γκρέμισα την καφετέρια "Καράβι" και η Κτηματική Υπηρεσία έδειξε μεγάλη ενόχληση»
Η Υπηρεσία την ίδια μέρα κάλεσε τον δήμο να τοιχοκολλήσει το πρωτόκολλο στον πίνακα ανακοινώσεων και να της επιστρέψει αποδεικτικό ανάρτησης, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Περίπου ένα μήνα μετά, στις 11 Ιουνίου 2012, η Κτηματική Υπηρεσία έστειλε στο δήμο νέο πρωτόκολλο με το οποίο καλεί αγνώστους, αυτή τη φορά, να προχωρήσουν εντός 30 ημερών στην κατεδάφιση κρηπιδώματος εμβαδού 100 τ.μ. στον κυματοθραύστη της Γ' Μαρίνας Γλυφάδας μέσα στη ζώνη του αιγιαλού. Οπως και στην προηγούμενη περίπτωση ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αναρτήσει το πρωτόκολλο, επιστρέφοντας στη συνέχεια τα σχετικά αποδεικτικά.
Η Κτηματική επανήλθε με τρία έγγραφά της (22 Οκτωβρίου 2012, 6 Ιουνίου 2013, 16 Αυγούστου 2013) υπενθυμίζοντας την υποχρέωση ανάρτησης. Στη συνέχεια, με νεότερη επιστολή της 23ης Ιανουαρίου 2014, επανατοποθετείται τονίζοντας προς τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει ανταποκριθεί.
«Μη ανταποκρινόμενοι όμως στην υποχρέωσή σας αυτή», υπογραμμίζει η Κτηματική, «παρακωλύετε τη συνέχιση της διαδικασίας και δη την κατεδάφιση των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών» που έχουν γίνει μέσα στη ζώνη αιγιαλού.
Κοινοποιεί δε το έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και στη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών παρακαλώντας για τις κατά νόμο ενέργειές τους.
Μετά την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, στις 29 Ιανουαρίου 2014, με την οποία ζητεί τον πειθαρχικό έλεγχο του δημάρχου Γλυφάδας, ο δήμος στέλνει στην Κτηματική Υπηρεσία έγγραφο υπογεγραμμένο από την αντιδήμαρχο στο οποίο σημειώνεται «...σας στέλνουμε εκ νέου τα αποδεικτικά τοιχοκόλλησης στο πινάκιο του δήμου μας των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εξέδωσε η υπηρεσία σας».
Σε ερώτηση της «Ε» προς τον δήμαρχο κ. Κώστα Κόκκορη αν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ώστε να απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές, δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για την υπόθεση την οποία απέδωσε σε προεκλογικά παιχνίδια. Ταυτόχρονα απέκλεισε την περίπτωση να έχουν σταλεί τέτοια πρωτόκολλα στο δήμο. Πλήρη άγνοια δήλωσε επίσης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του.
Τόνισε ότι «όλα είναι ψέματα. Ο δήμος δεν έχει ιδιοκτησία στην παραλία, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ. Δεν έχω ιδέα για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Εγώ καθάρισα την παραλία. Γκρέμισα την καφετέρια "Καράβι", που ήταν άντρο παρανόμων, στη Γ' Μαρίνα και έκτοτε η Κτηματική Υπηρεσία έδειξε μέγιστη ενόχληση. Θεωρώ επίσης πιθανό να ενόχλησε η προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά της κυβερνητικής απόφασης να παραχωρήσει τις μαρίνες στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι μαρίνες κατασκευάστηκαν από το δήμο σε χώρο που δημιούργησε με επιχωμάτωση πριν από 50 χρόνια».


No comments:

Post a Comment

wibiya widget