Thursday, February 20, 2014

Οι ανακρίτριες ζητούν άρση ασυλίας όλης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ

Καταπέλτης το έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

Καταπέλτης το έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.
Συντριπτικές είναι οι αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο έγγραφο των ανακριτριών που ζητούν την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Οι δύο ανακρίτριες, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν σαφή αναφορά στο ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τη στρατιωτική δομή, την έμπνευσή της από τα SS, το Χίτλερ, το τρίτο Ράιχ και τον εθνικοσοσιαλισμό.
Ετσι ζητείται η άρση της ασυλίας για το κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ποινική εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής καθώς από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης, πλέον, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Καταπέλτης το έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τον Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιάννη Λαγό, Π. Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.

Με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρ, Παππα για σύσταση παρανόμου αρχείου.

Καταπέλτης το έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντικείμενο της άρσης της ασυλίας σε ότι αφορά το κομμάτι των όπλων είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, καθώς για όσα νομίμως κατέχουν εκ του νόμου δεν μπορεί να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές.

Σε 115 μαρτυρικές καταθέσεις και πλήθος άλλων στοιχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την μέχρι τώρα δικαστική έρευνα καθώς και τις απολογίες κατηγορουμένων στηρίζεται το νέο αίτημα περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που διαβιβάζεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου από τις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό γίνεται ιστορική αναφορά -όπως έχει γίνει και στα κατηγορητήρια άλλων βουλευτών που έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση- επισημαίνοντας ότι η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Περαιτέρω από το την αποτίμηση και αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης, που φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση η εκδήλωση της οργάνωσης με SMS ,με εμπιστευτική διαβαθμιση, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχουν βρεθεί τα βίντεο και οι φωτογραφίες , με βάση τα οποία προκύπτει ότι ο αρχηγός και οι βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα το μαίανδρο ή άλλα σύμβολα.

Τέλος, για την κατοχή των όπλων απαριθμούν τον παράνομο οπλισμό που βρέθηκε στις οικίες των βουλευτών οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της.

Οι ίδιοι δε, φέρονται να είναι ενταγμένοι και να διευθύνουν την οργάνωση ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, δίνοντας εντολές ή ακόμα και εκ των υστέρων εγκρίνουν βίαιες ενέργειες των μελών της. Οι ενέργειες αυτές στοχεύουν στη δια της βίας επικράτηση των αρχών και των θέσεων της οργάνωσης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 20/2 20:28

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


No comments:

Post a Comment

wibiya widget