Monday, February 24, 2014

Η Αυστραλία έστελνε λεφτά για τους πυρόπληκτους της Ηλείας αλλά αλλού κατέληξαν

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου ο υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως και πρώην αντιδήμαρχος Σπήλιος Φωτόπουλος, για την εμπλοκή του στην παράνομη αδειοδότηση του «δημαρχείου της αμαρτίας» που επιχειρήθηκε να ανεγερθεί μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με τα χρήματα της αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκους, σε χώρο οικιστικού πρασίνου!
Η καταδίκη του υπαλλήλου της πολεοδομίας Ζαχάρως (σήμερα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής του και στην υπόθεση των προστίμων που σχετίζεται με τις παράνομες παραλιακές καντίνες της περιοχής), ως του μοναδικού προσώπου που τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη για την επιχείρηση αρπαγής της αυστραλιανής βοήθειας, προκαλεί ερωτήματα, καθώς με το υπ' Αριθμ. 37/2013 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών απηλλάγησαν οριστικά από τις κατηγορίες της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ακόμη δεκατρείς τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
«Περίεργο βούλευμα»
Το βούλευμα των δικαστών της Πάτρας έριξε ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων την πολύκροτη υπόθεση, απαξιώνοντας την πολύμηνη έρευνα των δικαστικών αρχών της Ηλείας. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό, οι κατηγορούμενοι δεν ήσαν οι διαχειριστές των χρημάτων της αυστραλιανής βοήθειας αλλά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συνεπώς δεν έβλαψαν την περιουσία του Δήμου Ζαχάρως.
Περιέργως το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας δεν εξέτασε το θέμα της μη ύπαρξης διαγωνισμού για την επιχειρούμενη ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, ούτε το γεγονός ότι άλλη εταιρεία είχε αναλάβει το έργο και άλλη το πραγματοποιούσε... ούτε το ότι η παράνομη άδεια για την ανέγερση του κτηρίου ήταν στο όνομα του Δήμου Ζαχάρως και όχι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διαχειριζόταν τα χρήματα.
Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το οικονομικό σκάνδαλο είχαν διαπιστώσει ότι το δημαρχείο κατασκεύαζε η εταιρεία ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε. που είχε δώσει προσφορά 1.827.000 ευρώ και όχι η εταιρεία FORUM Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή με προσφορά 1.800.000 ευρώ χωρίς διαγωνισμό! Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε. συνεργαζόταν άμεσα με τη FORUM Α.Ε. και σε σχετικές διαφημίσεις στον τοπικό Τύπο της Ηλείας είχαν κοινό τηλέφωνο και κοινή διεύθυνση (!). Επίσης, με βάση τα στοιχεία από το Εθνικό Τυπογραφείο, στο δ.σ. της FORUM Α.Ε. συμμετείχε και συμμετέχει ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας του Πύργου «Πρώτη».
Δικαιωμένοι δήλωσαν στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος της Ζαχάρως Χαράλαμπος Σαντάρμης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπούσμπουρας. «Αδικη» χαρακτήρισε το περιβάλλον του υπαλλήλου της πολεοδομίας την καταδίκη του και υπογράμμισε ότι ο κ. Φωτόπουλος ως υπάλληλος έκανε τα νόμιμα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget