Friday, February 21, 2014

Απλα και καθαρά ο Γ.Α.Παπανδρέου μίλησε για ΟΛΑ στο Ζαππειο.VIDEO

"Αν οι Ευρωπαίοι είχαν κάνει τη δουλειά τους δεν θα είχαμε φτάσει εδω που είμαστε.." Ομιλία - παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με θέμα «Μετά το μνημόνιο, τι;», χθες βράδυ (20/2/14)στην  Αίγλη του Ζαππείου, σε εκδήλωση των αποφοίτων του Harvard.

Παρουσία της
συζύγου του Άντας και του αδερφού του Νίκου, η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην κατάμεστη αίθουσα της Αίγλης του Ζαππείου και τους Έλληνες αποφοίτους του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.


Η συγκέντρωση πλούτου αποδομεί τις δημοκρατίες μας, η διαφθορά δημοσίων προσώπων ακόμη και δικαστών έχουν βαθύνει την ανισότητα, που αυξάνεται παγκοσμίως, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική κρίση στάθηκε στις ευθύνες των Βρυξελλών. Επισήμανε ότι, παρότι δημιουργήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες ο μηχανισμός στήριξης, αποφεύχθηκε η χρεοκοπία το 2010 και η χώρα μας έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η ΕΕ την κρίση υπονόμευσε τον ίδιο τον πυρήνα των βασικών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ελληνικός λαός με τεράστιες θυσίες, συνέχισε, μείωσε το έλλειμμα και ο κόπος μας πρέπει να αποτελέσει βάση για την ενότητά μας και βάση για τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ.Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μετά το μνημόνιο μία ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική τακτική. Η κυβέρνηση μου, συμπλήρωσε, έκανε μία δυναμική αρχή παρά το γεγονός η λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί.
Εστίασε στην ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως η παιδεία, η πράσινη ενέργεια, η μεσογειακή διατροφή και η αιολική ενέργεια.

Πρέπει να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία μας, να δημιουργήσουμε μία Δημοκρατία ισχυρών αξιών μετά το μνημόνιο, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου, επανέλαβε ο κ. Παπανδρέου υπερτονίζοντας πως οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή του λαού μέσα από ευρύτατες διαδικασίες. 


Πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας πως είναι δικό του το κράτος, μέσα από ευρεία διαβούλευση και τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι για ένα νέο Εθνικό Συμβόλαιο για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο πρότεινε ο κ. Παπανδρέου.


Δειτε ΕΔΩ το LIVE  ΒΙΝΤΕΟ...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget