Monday, February 24, 2014

Εμπόλεμη ζώνη η κυπριακή Βουλή: Πώς οι βουλευτές εγκλωβίστηκαν στο κτήριο. Έκοψαν το ρεύμα

Εμπόλεμη ζώνη η κυπριακή Βουλή: Πώς οι βουλευτές εγκλωβίστηκαν στο κτήριο
 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:Δημήτρης Κυπριανού24/02/201410:3

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου φωνάζοντας "πουλημένοι" και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε σήμερα η Βουλή, γύρω από την οποία εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια. Γύρω στις 10:00, διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ προκάλεσαν ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν εντός του κτηρίου, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα. Ωστόσο η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα, και την ίδια ώρα επανάρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία είχε διακοπεί πριν καλά καλά αρχίσει στις 9 το πρωί. Παρών στην συνεδρία είναι ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για την Νομική Υπηρεσία υπάρχει εκπρόσωπος, αντί ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Εντός του κτηρίου βρίσκονται και άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, προκειμένου να προστατεύσουν βουλευτές και προσωπικό από τυχόν είσοδο των εκνευρισμένων διαδηλωτών.

Με πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπάθησαν νωρίτερα να εισέλθουν εντός του κτιρίου. 



Εντός του κτηρίου, συνεχίζεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Εντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, που προσπάθησε να ανακόψει τους διαδηλωτές, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την είσοδο της Βουλής και να προσπαθούν να εισέλθουν.



Φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί αστυνομικών  και διαδηλωτών.

Στην προσπάθεια της Αστυνομίας να ανακόψει το πλήθος ρίχθηκαν κροτίδες. Τώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στο χώρο στάθμευση προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο από πλαϊνή είσοδο. Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δέχονται προπηλακισμούς.






















No comments:

Post a Comment

wibiya widget