Saturday, February 22, 2014

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ από κυβέρνηση Αναστασιάδη

Με ψήφους 22 υπέρ, 15 κατά και δύο αποχές, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Στην απόφαση εκφράζεται διαφωνία για το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου για έναρξη των συνομιλιών, με το οποίο, όπως αναφέρεται, παραβιάζεται η συμφωνία του Κυπρίου προέδρου Αναστασιάδης με το ΔΗΚΟ.
Δυστυχώς, προστίθεται, «οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν από λανθασμένη βάση, η οποία θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια πολύ κακή λύση του κυπριακού». Με την απόφαση του το Εκτελεστικό Γραφείο υιοθέτησε την θέση του προέδρου του κόμματος , Νικόλα Παπαδόπουλου.
Το Εκτελεστικό Γραφείο καλεί τους τέσσερις υπουργούς ΔΗΚΟ και τους προέδρους των Ημικρατικών Οργανισμών, Αρχή Ηλεκτρισμού , Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και Οργανισμού Χρηματοδοτήσεων Στέγης, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Είναι ώρα, υπογραμμίζεται στην απόφαση, το ΔΗΚΟ να υπερασπισθεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη να τοποθετηθεί επί της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μάρκος Κυπριανού, είχε αντίθετη άποψη και εισηγήθηκε, το ΔΗΚΟ να καλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε διάλογο σε μια προσπάθεια να περάσει και δικές του θέσεις στους χειρισμούς του κυπριακού. Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος, Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί χρόνος στον κ. Αναστασιάδη να προχωρήσει σε διορθώσεις.
Υπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση τάχθηκε ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.
Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΩΝ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget