Wednesday, February 26, 2014

"ΣΟΚ" στην QANTAS. Μειώνει κατα 5.000 τις θέσεις εργασίας!!!

Αεροσκάφη της Qantas

Qantas προσπαθεί να μειώσει το κόστος από A $ 2 δισ.
DIABASTE ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ και στα Αγγλικα 

Qantas to cut 5000 jobs after A$252m half-year loss

BBC News-19 minutes agoShare
Struggling airline Qantas has announced plans to cut 5,000 jobs, after reporting a heavy financial loss. It is part of the Australian carrier's plans 

Λονδίνο BBC

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας, μετά την υποβολή εκθέσεων για μεγάλη οικονομική ζημία.

Είναι μέρος των σχεδίων του Αυστραλιανού αερομεταφορέα να μειώσει το κόστος από A $ 2 δισ. ($ 1.79bn: £ 1.80bn) για τα επόμενα τρία χρόνια


.




Οι περικοπές ανακοινώθηκαν μαζί με μια υποκείμενη ζημία προ φόρων του Α $ 252m για τους έξι μήνες έως το τέλος του Δεκεμβρίου.
Η αεροπορική εταιρεία, η οποία σχεδιάζει επίσης να μειώσει το στόλο της κατά περισσότερο από 50 αεροσκάφη, είπε ότι αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό τόσο στις διεθνείς όσο και εγχώριες δραστηριότητες.
Σε δήλωσή του , ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Alan Joyce είπε ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει "μερικές από τις πιο δύσκολες συνθήκες ..που. έχει δει ποτέ» και ότι έπρεπε να λάβει μέτρα «πρωτοφανή σε έκταση και βάθος» για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στην αυστραλιανή αεροπορική βιομηχανία.
Μειονέκτημα
Qantas έχει προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση της Αυστραλίας που αξίζει οικονομική στήριξη, και ότι πρέπει να είναι χαλαροί κανόνες που περιορίζουν την ξένη ιδιοκτησία της αεροπορικής εταιρείας στο 49% για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στο εξωτερικό.
Ισχυρίζεται ότι είναι σε μειονεκτική θέση, διότι η εγχώρια αντίπαλο Virgin Australia είναι σε μεγάλο βαθμό ανήκει σε τρία κυβέρνηση που υποστηρίζεται από φορείς - Air New Zealand, η Etihad και η Singapore Airlines.
«Η αυστραλιανή εγχώρια αγορά έχει διαστρεβλωθεί από την τρέχουσα αυστραλιανή αεροπορική πολιτική," είπε ο κ. Joyce.
"Qantas έχει αναλάβει το μεγαλύτερο ποτέ μετασχηματισμό της κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μείωση του κόστους ανά μονάδα συγκρίσιμες κατά 19%, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τώρα."
Η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε το Δεκέμβριο ότι οι απώλειες κατά το πρώτο εξάμηνο θα μπορούσε να φθάσει A $ 270m, επικαλούμενος "τεράστιες προκλήσεις" από το κόστος των καυσίμων ρεκόρ, ένα ισχυρό δολάριο Αυστραλίας και έντονο ανταγωνισμό.
Δεν έχει πολύ καιρό μετά την προειδοποίηση κερδών, δύο τους οίκους αξιολόγησης - Moody και Standard & Poors - υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας πιστωτικών χαμηλότερη του επενδυτικού βαθμού.

Περισσότερα σε αυτήν την ιστορία

No comments:

Post a Comment

wibiya widget