Thursday, April 27, 2017

Νίκησε με 4-0 τον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟΚ έφερε… Τούμπα την πρόκριση στον τελικό


Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 0-2 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου.

Από το ξεκίνημα του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έδειξε πλήρης και κυρίαρχος, είχε τις ευκαιρίες και εκμεταλλευόμενος την απόλυτη υπεροχή του στο κέντρο του γηπέδου έπαιξε τον ΠΑΟΚ απόλυτα επιθετικά και έχασε πολύ καλές ευκαιρίες να φτάσει στο γκολ και να θεμελιώσει την πρόκριση. Ηδη στο 4΄ πλησίασε στην πρώτη του καλή ευκαιρία όταν από λάθος του Κρέσπο, που πιέστηκε, ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, ο Βαρέλα έτρεξε και τον μάρκαρε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ανετράπη αλλά ο Κύζας έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο επόμενο λεπτό μεγάλη και πάλι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Βιγιαφάνιες σουτάρει δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Γλύκος με ενστικτώδη απόκρουση απομακρύνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» μπλοκάρει εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ του Κουρμπέλη. Στο 13' ο ΠΑΟΚ οργανώνει την πρώτη επικίνδυνη επίθεση του, αλλά η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς είναι άστοχη και δεν ανησυχεί τον Βλαχοδήμο. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ (από λάθος υπόδειξη του Κύζα) του Πέλκα στην γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου και πάνω από το τείχος των παικτών του ΠΑΟ.

Στο 18' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Μπεργκ μέσα στην περιοχή υπό την πίεση του Βαρέλα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης έπεσε και ζήτησε επίσης πέναλτι σε μονομαχία του με τον Κρέσπο. 

Στο 25' νέα πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό! Ο Εμποκού εκτελεί απευθείας ένα φάουλ, έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Γλύκος διώχνει σε κόρνερ, ελέγχοντας τη φάση. Αμέσως μετά στο 26' ένα αντικείμενο που πέφτει από την κερκίδα πετυχαίνει τον Βιγιαφάνιες και ως εκ τούτου υπάρχει προσωρινή τρίλεπτη διακοπή στο παιχνίδι. 

Στο 29' σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας πασάρει για τον Κάμπος, ο Αγκολέζος πλασάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού τον Βλαχοδήμο κι η μπάλα περνάει λίγο άουτ. Στο 31' μακρινό σουτ του Κλωναρίδη, ο Γλύκος με σωστή τοποθέτηση μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Στο 34' ο ΠΑΟΚ αποφεύγει ένα απίθανο αυτογκόλ που γλιτώνει ο Γλύκος όταν από λάθος του Βαρέλα, ο Κλωναρίδης στην αντεπίθεση βγάζει σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα ακουμπά στο σώμα του Βαρέλα, αλλάζει κατεύθυνση και κατευθύνεται στα δίχτυα της εστίας του ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο να απομακρύνει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή με σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ.

Το παιχνίδι έχει πάρει «φωτιά» και στο 36' τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Από λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ ενώ πίεζαν στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μία αντεπίθεση με τον Βιγιαφάνιες, ο Αργεντινός με έξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Κλωναρίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει μόλις άουτ. 

Μεγάλη ευκαιρία έχει και στο 45' ο ΠΑΟ. Ο Κλωναρίδης βρέθηκε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και στο σώμα του παίκτη του Παναθηναϊκού, καταλήγοντας άουτ.

Ετσι ολοκληρώνεται το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟ να έχει τις ευκαιρίες και τον ΠΑΟΚ μόνο τις αντεπιθέσεις. Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ έχει νικηθεί κατά κράτος και στο β΄ ημίχρονο ο Ιβιτς αναγκάζεται να αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο του Μπίσεσβαρ αντί του Ουάρντα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πλησιάζει στο δεύτερο γκολ με το δοκάρι του Πέλκα στο 48' με απευθείας φάουλ αλλά πετυχαίνει αμέσως (στο 49') και το δεύτερο του γκολ με άπιαστη κεφαλιά του Μάτος από πολύ ωραία ασίστ του Μπίσεσβαρ, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στην υπόθεση της πρόκρισης για τις δυο ομάδες.

Το 2-0 ανεβάζει την επιθετικότητα και την απόδοση του ΠΑΟΚ που στο 57' φτάνει με αξιώσεις τρίτου τέρματος στην εστία του Βλαχοδήμου, που μπλοκάρει το επικίνδυνο μακρινό σουτ του Λέοβατς. Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο ρυθμός των γηπεδούχων χαμηλώνει, αλλαγές προσώπων γίνονται από τους προπονητές και στο 67' ο Μπεργκ από πλεονεκτική θέση σουτάρει άτσαλα και άστοχα. Στο 69' η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με μεγάλη ευκαιρία. Από φάουλ του Πέλκα, ο Πρίγιοβιτς πλασάρει στην εστία του ΠΑΟ, ο Βλαχοδήμος απομακρύνει προσωρινά αλλά ο επερχόμενος Μάτος δεν έχει καλή θέση και σουτάρει άουτ.

Στο 72' οι ισορροπίες ανατρέπονται όταν ο Χουλτ αντικρίζει δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται και σε αυτή τη φάση υποστηρίζοντας πως ο Σουηδός δεν έκανε τόσο σκληρό μαρκάρισμα που να δικαιολογεί την αποβολή.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Στο 73' ένα μακρινό σουτ του Σάκχοφ από προηγηθείσα απόκρουση του Κουλιμπαλί, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟ για να γίνει το 3-0 που βάζει τον ΠΑΟΚ σε θέση τελικού και δίνει "φωτιά" στις κερκίδες της Τούμπας. Οι οποίες κερκίδες πάγωσαν προσωρινά όταν στο 80' μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε μόλις άουτ δίπλα από τα γκολπόστ του Γλύκου.

Η μπάλα ανεβοκατεβαίνει πάνω κάτω και στο 82' ο Μπίσεσβαρ χάνει μοναδική ευκαιρία από πολύ κοντά σε πάσα του Τσίμιροτ. Ομως η αποθέωση έρχεται στο 84' όταν ο Πρίγιοβιτς δίνει το έναυσμα των πανηγυρισμών με το 4ο γκολ που σημειώνει, μετά από καταπληκτική ενέργεια του Μπίσεσβαρ και ωραίο κοντινό σουτ από το σημείο του πέναλτι.

Ως την λήξη ο ΠΑΟΚ κράτησε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε έναν απογοητευμένο ΠΑΟ, που ενώ είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία και έτσι άφησε στον ΠΑΟΚ τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, πραγματικά διπρόσωπος μεταμορφώθηκε στο β' μέρος ανέτρεψε την αρνητική εικόνα του στο πρώτο μέρος και πήρε μια μεγάλη σε έκταση και σημασία νίκη, ατενίζοντας πλέον στον μεγάλο τελικό το βαρύτιμο Κύπελλο Ελλάδος.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Μάτος,Κάνιας, Χούλτ, Βιγιαφάνες

Κόκκινες: Χουλτ

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (79' Κάνιας), Ουάρντα (46' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59΄Ενρίκε), Πέλκας και Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88' Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66' Μολίνς), Κλωναρίδης (77' Λουντ) και Μπεργκ.

* Τον αγώνα παρακολούθησαν 25 χιλιάδες θεατές.

Στους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (2-1 το α' ματς)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (0-2 το α' ματς)

Τελικός 6 Μαΐου 2017ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Μένει να οριστεί η έδρα)

In.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget