Friday, April 28, 2017

Με τέτοιον Σπανούλη δεν χάνει το Final-4. Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 62-74


Ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Σπανούλη σεληνιασμένο και όλους τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν την ψυχή τους στην άμυνα, νίκησε την Εφές με 62-74, γύρισε τη σειρά στο ΣΕΦ και την Τρίτη... ξαναπάει Πόλη. ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ/gazzetta.g


Ο Ολυμπιακός παρά το άσχημο ξεκίνημά του απέδειξε το μεγαλείο του και νικώντας την Εφές με 62-74 ισοφάρισε τη σειρά και πλέον το Final 4 θα κριθεί στο Game 5 (2/5) στο ΣΕΦ. Ο Βασίλης Σπανούλης (18π.) σε μία επική εμφάνιση οδήγησε με συμπαραστάτες όλους τους συμπαίκτες του στη νίκη. Οι Πειραιώτες βρήκαν 12 εύστοχα τρίποντα κι έναν καταπληκτικό Πάτρικ Γιανγκ (4π., 7ρ.) ο οποίος ξύπνησε στο κρισιμότερο φετινό σημείο. Σπουδαία δουλειά από τον Έρικ Γκριν (10π.), τον Γιώργο Πρίντεζη (11π.) και τον Κώστα Παπανικολάου (8π., 6ρ.)..
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει άθλια άμυνα στα pick ‘n’ roll της Εφές, κάτι που φυσικά δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι γηπεδούχοι και με 9 πόντους του Τζέισον Γκρέιντζερ προηγήθηκαν με 18-6 (5’). Η αμυντική αντιμετώπιση άλλαξε ύστερα από τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μαζί άλλαξε κι ο ρυθμός. Με καλό «διάβασμα» στην επίθεση και με τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκονται στην περιφέρεια, οι Πειραιώτες μείωσαν σε 18-14 (8’) έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και σκορ από όλους.
Θα περίμενε κανείς πως στο δεύτερο δεκάλεπτο θα έμπαιναν καλύτερα οι «ερυθρόλευκοι», αλλά Μπιρτς και Ουότερς τα έκαναν… θάλασσα και πολύ γρήγορα η διαφορά ανέβηκε πάλι στους 13 πόντους (27-14, 12’). Ένα καλό τρίλεπτο από τους Πάτρικ Γιανγκ και Έρικ Γκριν, άλλαξαν εκ νέου την κατάσταση στον πίνακα του σκορ (33-27, 18’) η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα αν η Εφές δεν έκανε συνεχείς ανανεώσεις με επιθετικά ριμπάουντ (θα μπορούσε να είναι και χειρότερη γιατί είχε 1/11τρ.). Ο Γκριν συνέχισε να σκοράρει με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στον έναν πόντο (36-35, 19’) και μάλιστα με δύο ελεύθερα άστοχα τρίποντα του Αμερικανού να ακολουθούν.  
Στο τρίτο δεκάλεπτο τα συνεχόμενα τρίποντα από τους ΜάντζαρηΣπανούληκαι Παπανικολάου έβαλαν μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (43-46 και 45-49), όμως στην άλλη πλευρά έδιναν όμοιες απαντήσεις οι Μπαλμπάι και Μπράουνκρατώντας την Εφές στο σκορ. Τα επιθετικά ριμπάουντ πρόσφεραν πολλές ευκαιρίες στην τουρκική ομάδα να σκοράρει και ο Τόμας Ερτέλ ισοφάρισε στους 52 πόντους (27’). Στην εξίσωση της επίθεσης μπήκε και το ποστάρισμα του Γιώργου Πρίντεζη προσφέροντας πολύτιμες λύσεις.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 6 αναπάντητους πόντους του Ολυμπιακού (ΠαπαπέτρουΟυότερς) και το σκορ έγινε 54-61 (32’). Η άμυνα ήταν συγκλονιστική, όποιος βρισκόταν στο παρκέ με ερυθρόλευκη φανέλα πάλευε σε κάθε φάση κι όταν ο οίστρος του Σπανούλη εμφανίστηκε ξανά (ασίστ, δίποντο και τρίποντο) και το σκορ έγινε 57-68 (37’). Τα τελευταία λεπτά όσο κι αν προσπάθησε η Εφές να ξαναμπεί στο ματς, ο Ολυμπιακός δεν την άφηνε κι έτσι η σειρά έγινε 2-2.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί είχε 12 εύστοχα τρίποντα, έπαιξε καταπληκτική άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα (δέχτηκε 41 πόντους) κι είχε 9 λάθη αντί 14 της Εφές.
ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τα πάντα. Σπουδαία άμυνα, 18 πόντοι, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος! Μαγεία ο αρχηγός.
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπράιαντ Ντάνστον σε 33:56 είχε 4 πόντους (2/9δ., 3/6β.) και βοήθησε μόνο στα ριμπάουντ (11).
ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα 5 συνεχόμενα τρίποντα της τρίτης περίοδου, αλλά  το ξεκίνημα με 6-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο και 5 σερί πόντοι του Βασίλη Σπανούλη έστειλαν τη διαφορά στο +11 και εκεί τελείωσε το ματς.
ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 8 πόντους κι 6 ριμπάουντ, ο Πάτρικ Γιανγκ 4 πόντους, 7 ριμπάουντ κι έπαιξε σπουδαία άμυνα ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.) κι ο Έρικ Γκριν (10π.) πρόσφεραν πολλά.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πρώτο καλάθι στη δεύτερη περίοδο ήταν και το πιο θεαματικό. Ο Τόμας Ερτέλ πέταξε αρκετά ψηλά τη μπάλα, αλλά για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ δεν ήταν πρόβλημα να τελειώσει με άλεϊ ουπ κάρφωμα.
TI ΠΕΤΑΝΕ: Η Εφές την ευκαιρία να βρεθεί στο Final 4 από την έδρα της. Ο Ολυμπιακός το άσχημο πρώτο δεκάλεπτο.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-38, 54-55, 62-74
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 2-2
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 87-72
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 71-73

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 64-60
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 62-74
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές (02/05)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget