Thursday, April 13, 2017

Κιτρινόμαυρο το κύπελλο; Έβαλε πλώρη. Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (vid)


Στα 93α γενέθλια της η επιβλητική ΑΕΚ γιόρτασε...ανάσταση στο Καραϊσκάκη, καθώς με το 2-1 επί του Ολυμπιακού έκανε μεγάλο βήμα για την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου! Φωνάζουν για το 2ο γκολ οι «ερυθρόλευκοι».


Είχε γενέθλια. Και δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο να τα γιορτάσει. Η ΑΕΚ πέρασε από το «Καραϊσκάκης» νικώντας με 2-1 (Αραούχο στο 6' και Πατίτο στο 64' οι σκόρερ) και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Σ' ένα σπουδαίο παιχνίδι με θετικούς πρωταγωνιστές (Μάνταλο, Αραούχο, Μάριν), αρνητικούς (Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο) μεγάλες φάσεις (δοκάρια Ρέτσου και Μάριν) και τρία γκολ (ο Φιγκέιρας το τέρμα του Ολυμπιακού).

ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ROCK N' ROLL
Ποιος θα το περίμενε ότι θα βλέπαμε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα φέτος στην Ελλάδα. Σε ημιτελικό Κυπέλλου, ανάμεσα σε Ολυμπιακό κι ΑΕΚ. Κι όμως. Δύο γκολ, άλλα τόσα δοκάρια, αρκετές φάσεις, υψηλή ένταση αγώνα κι αρκετές δυνατές μονομαχίες.
Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα το ματς είχε φάση (δοκάρι μετά την σέντρα του Ρέτσου και μονοκόμματο σουτ του Μάριν στο 1') και πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο η ΑΕΚ είχε μπει μπροστά στο σκορ. Ο Μάνταλος έβγαλε την κομπίνα με τον Αραούχο και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6'! Το γκολ έδωσε αυτόματα αυτοπεποίθηση στην «Ενωση» η οποία συνέχισε να πιέζει ψηλά κι ενώ έβγαλε τις φάσεις δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα χάντικαπ δύο τερμάτων.
Κι αυτό γιατί ο Αραούχο σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων έκανε δύο λάθος επιλογές. Στο 11' όταν έκλεψε την μπάλα από τον Ανδρούτσο πάτησε περιοχή αλλά καθυστέρησε κι έκανε λάθος γύρισμα στον Μάνταλο που είχε πατήσει περιοχή και στο 12' όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο πάλι αλλά αυτή την φορά ήταν νικητής ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» αφού γλίτωσαν το διπλό σοκ ανέβασαν την ένταση της πίεσης και χτύπησαν στην αδύναμη πλευρά της ΑΕΚ (την αριστερή). Ο Πατίτο δεν βοηθούσε τον Ντίντακ με αποτέλεσμα ο Ισπανός μπακ να έχει και Μάριν (ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο) και Φιγκέιρας που ανεβαίνει αλλά και Φορτούνη. Ετσι ήρθε και η ισοφάριση των γηπεδούχων. Μάριν-Καρντόσο-Μάριν, Σεμπά και Φιγκέιρας ο οποίος είχε πατήσει περιοχή στο 13'.
Ετσι θα ερχόταν και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού αλλά η συνεργασία του Φιγκέιρας με τον Μάριν σταμάτησε στο δοκάρι (στο 22'). Η ένταση που έβγαλαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 25λεπτο ήταν μεγάλη με πολλά τρεξίματα με αποτέλεσμα στο επόμενο διάστημα να βγουν νεύρα, πράγμα απολύτως λογικό (όταν μιλάμε και για ντέρμπι). Τέσσερις κίτρινες κάρτες, σκληρά μαρκαρίσματα μέχρι το 42'.
Ο Ολυμπιακός χτύπησε πάλι από την αδύναμη πλευρά της ΑΕΚ με τον Ρομαό να πατάει περιοχή τον Ανέστη να διώχνει το πλασέ και τον Φορτούνη ν' αστοχεί σε κενή εστία στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
ΓΚΟΛ... ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ
Η ΑΕΚ έκανε την ζημιά και στο δεύτερο ημίχρονο πάλι από στημένη φάση. Στο 64' Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος και ο Πατίτο ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει την φάση για το 1-2. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Ολυμπιακός πάλι θ' αντιδρούσε άμεσα. Στο 66' ο Σεμπά βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή μετά την σέντρα του Φορτούνη αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.
Από εκείνο το σημείο και μετά η «Ενωση» έδειξε να ελέγχει το ματς και θα μπορούσε να είχε αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα εάν οι Μάνταλος (69') και Αραούχο (77') ήταν πιο εύστοχοι στα σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καπίνο είχε σωστές αντιδράσεις. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις και πλάνο για ν' απειλήσει την εστία του Ανέστη παρά μόνο από στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές η κεφαλιά του Ρομαό πέρασε άουτ (86').
MVP: Αραούχο. Θα μπορούσε να είναι και ο Μάνταλος. Ομως ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει το γκολ κι άλλες τρεις καλές φάσεις για να διπλασιάσει τα δικά του τέρματα. Μόνιμο... πρόβλημα για τους Ντα Κόστα και Μποτία.
Αδύναμος κρίκος: Φορτούνης. Εχασε ένα γκολ που δεν χάνεται από παίκτη της κλάσης του. Δεν είχε καλές εκτελέσεις στα στημένα που κέρδισε ο Ολυμπιακός και γενικά δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του.
Στο ύψος του: Μάριν. Χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε τη φάση στο γκολ της ισοφάρισης, είχε δοκάρι και έβγαλε τετ-α-τετ και τον Ρομαό που δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση ο μέσος του Ολυμπιακού.
Η γκάφα: Το γκολ που χάνει ο Φορτούνης στο 42'. Ο Ανέστης είχε εξουδετερωθεί μετά το πλασέ του Ρομαό και ο μέσος του Ολυμπιακού είχε την μπάλα στρωμένη μπροστά του σε κενή εστία αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.
Το στραγάλι: Δεν του ξέφυγε το ματς στον πειθαρχικό έλεγχο παρά την μεγάλη ένταση που είχε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει πέναλτι στο 32' που διαμαρτύρεται ο Μάριν (η μπάλα βρίσκει στα πλευρά του Σιμόες). Οι Ντα Κόστα και Ρέτσος διαμαρτυρήθηκαν και για το γκολ του Πατίτο για χέρι. Στον Ολυμπιακό διαμαρτυρόνται και για την φάση από την οποία προήλθε το κόρνερ του δεύτερου γκολ για επιθετικό φάουλ στον Ρέτσο από τον Χριστοδουλόπουλο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ όχι μόνο νίκησε μέσα στο Φάληρο αλλά έβαλε και δύο γκολ. Δίχως αμφιβολία γίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί θα χρειαστεί καθαρή νίκη με δύο γκολ διαφορά η νίκη που θα έχει σκοράρει ο ίδιος τρία γκολ και πάνω.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Σεμπά, Μάριν (79' Μάρτινς), Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Αραούχο

 Ημιτελική φάση 1ος αγ. {13/4/2017}


No comments:

Post a Comment

wibiya widget