Friday, April 28, 2017

«Ήταν η κακιά στιγμή», λέει τώρα ο παιδοκτόνος που σκότωσε την 6χρονη στην Αγία Βαρβάρα

Πάγωσε όλος ο κόσμος . Ήταν  "κακιά στιγμή" είπε ο "πατέρας" της.
Παγωμένη είναι η κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη που είχε η ιστορία της εξαφάνισης της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη στην Αγία Βαρβάρα, η οποία βρέθηκε νεκρή σε κάδο απορριμμάτων πολύ κοντά στο σπίτι της.
Το παιδί βρέθηκε στραγγαλισμένο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα του, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, αφού έπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.
«Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε… », φέρεται να είπε ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός.
Όπως από χθες μετέδωσε το star.gr, το άψυχο κορμάκι της μικρής Στέλλας εντοπίστηκε μέσα στον κάδο των σκουπιδιών από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια σκύλων, ένα μόλις χιλιόμετρο από το σπίτι της οικογένειας.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο 61χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και έπασχε από κατάθλιψη, ενώ έπαιρνε και φαρμακευτική αγωγή.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Την Πέμπτη το πρωί, κι αφού είχε πάει το δίδυμο αδελφάκι της 6χρονης Στέλλας στο σχολείο, ο παιδοκτόνος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού.
Έπεσε όμως σε πολλές αντιφάσεις και δεν μπορούσε να απαντήσει με σαφήνεια στους αστυνομικούς ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε το μικρό αγγελούδι.
Αρχικά υποστήριξε ότι το πρωί της Πέμπτης ξύπνησε και δεν βρήκε την 6χρονη στο κρεβάτι της, κάτι που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, μιας και το παιδί αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.
Επίσης, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις ως προς το γιατί δεν επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία, αλλά περίμενε μέχρι να πάει στο σχολείο το άλλο του παιδί.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη μέρα ο 61χρονος είχε επικοινωνήσει με το σχολείο, λέγοντας ότι το αγόρι δε θα πάει γιατί η μαμά του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Παρ’ όλ’ αυτά το επόμενο πρωί άλλαξε γνώμη, παρά το γεγονός ότι είχε εξαφανιστεί… μυστηριωδώς το 6χρονο κορίτσι.
Ανάμεσα στα άλλα που κατέθεσε στην αστυνομία, ο πατροκτόνος υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και ότι οι δράστες είχαν αρπάξει τη μικρή. Όταν όμως διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης τα γύρισε και υποστήριξε ότι εκείνος είχε αναστατώσει το σπίτι στην προσπάθειά του να βρει την Στέλλα.
Πρόσθεσε ακόμα ότι το προηγούμενο βράδυ είχε πάρει τα παιδιά από συγγενικό σπίτι, τα έβαλε για ύπνο και μετά πήγε να πετάξει τα σκουπίδια. Ισχυρίστηκε δε ότι μάλλον άφησε τα κλειδιά στην πόρτα και το παιδί έφυγε από το σπίτι.
Οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως τις έρευνες στο σπίτι, την πολυκατοικία, αλλά και στη γειτονιά. Είχαν μάλιστα ειδοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να μην αδειάσει τους κάδους, καθώς είχαν ήδη αρχίσει να υποψιάζονται ότι η υπόθεση αυτήενδεχομένως να μην έχει καλό τέλος.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασαν τα ρούχα του παιδιού, το αυτοκίνητο του πατέρα, ενώ ψυχολόγοι έσπευσαν να βοηθήσουν το δίδυμο αδελφάκι του, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν πληροφορίες που πιθανόν να χρησίμευαν στις έρευνες.
Δυστυχώς όμως τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν. Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό, πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών με τα ευρήματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή να κάνουν λόγο για στραγγαλισμό ή ασφυκτικό θάνατο.
Όταν ενημέρωσαν τον πατέρα για το τραγικό γεγονός, εκείνος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε το ίδιο του το παιδί.  STAR.gr
TI ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο πατέρας της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη κατηγορείται για το φόνο της κόρης του, την οποία χθες είχε δηλώσει εξαφανισμένη στην αστυνομία.
Το πτώμα του κοριτσιού είχε βρεθεί χθες αργά το βράδυ σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα.
Ανακρινόμενος στη διάρκεια της νύχτας ο 61χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι αυτός σκότωσε την 6χρονη αποδίδοντας το περιστατικό σε ατύχημα.
Ισχυρίστηκε ότι το «κακό» συνέβη στην προσπάθειά του να την κάνει να σταματήσει να κλαίει. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος της ανήλικης ήταν ασφυκτικός.
Χθες το πρωί, ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός είχε καταγγείλει την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης του στο τοπικό Α.Τ. , ενώ για την υπόθεση είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του «Amber Alert».
Είχε αρχικά ισχυριστεί ότι όταν ξύπνησε το πρωί της Πέμπτης η 6χρονη κόρη του, που σημειωτέον αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, έλλειπε από το σπίτι. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής και ξεκίνησαν επισταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης.
Τελικά, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε αργά το βράδυ νεκρό σε νάιλον σακούλα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Ο 61χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε την ανήλικη κόρη του στην προσπάθειά του να σταματήσει το κλάμα της και απέδωσε το συμβάν σε ατύχημα.
Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να δώσει τα αποτυπώματά του και κατόπιν θα οδηγηθεί στην εισαγγελία.
Σημειώνεται ότι ο 61χρονος είναι πατέρας ενός ακόμα αγοριού, ενώ η σύζυγός του νοσηλευόταν –χθες τουλάχιστον- σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείριση και απουσίαζε από το σπίτι.
Καθημερινή.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget