Tuesday, April 25, 2017

Τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο στον Ολυμπιακό - Οχι αφαίρεση πόντων

Με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για την επόμενη σεζόν και πρόστιμο 150.000 ευρώ, αλλά χωρίς αφαίρεση πόντων, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ  για τα γεγονότα του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ.
Η ποινή είναι η μικρότερη που προβλέπεται για επίθεση σε διαιτητή καθώς το πειθαρχικό όργανο δέχεται ουσιαστικά όλα όσα ανέφερε το κατηγορητήριο. Ειδικά, δε, η αναφορά για πράξη βίας σε βάρος του διαιτητή μπορεί να επιφέρει βάσει κανονισμού πολύ μεγαλύτερη ποινή.
Σημειώνεται πως, το αρμόδιο όργανο έκανε δεκτή την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση.
Υπάρχει δυνατότητα έφεσης από τον Ολυμπιακό ή και τον ΠΑΟΚ αλλά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα . Οι δύο ΠΑΕ έχουν λάβει στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης, που κατά πάγια πρακτική της ΕΠΟ δεν ανακοινώνεται επίσημα.
Εκκρεμεί ακόμα το αν η βαθμολογία θα επικυρωθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την Κυριακή ή θα περιμένει η Super League την κατάληξη της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό.
Τέλος, ο παρατηρητής Θεμιστοκλής Βαλσάμης, που είχε παραπεμφθεί για πλημμελή καταγραφή των όσων συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, κηρύχθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος και διαγράφηκε από τους πίνακες των παρατηρητών.
(Πηγή: www.sport-fm.gr)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget