Tuesday, April 18, 2017

Αφού τον άδειασε η Κατερίνα Παπακώστα, την αντικατέστησε και ο Κουλης με..Φωτήλα


Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, από τον Ιάσωνα Φωτήλα, όπως αποφάσισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για όσους γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και δρα ο πρόεδρος της ΝΔ η κίνηση αυτή ήταν φυσικό επακόλουθο, μετά τα απανωτά «φάουλ» της έμπειρης βουλευτού που έδειχναν σαφή διάθεση διαφοροποίησης από την κεντρική γραμμή του κόμματος.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι και η τελευταία προειδοποίηση προς την κ. Παπακώστα, καθώς με το επόμενο «φάλτσο» θα τεθεί εκτός κόμματος.
Η κ. Παπακώστα μέσα στις εορτές είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κείμενο με το οποίο επιτίθετο στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την παραίτηση του από αντιπρόεδρος, μέχρι να κλείσει η εξεταστική για την Υγεία.
Η ανάρτηση:
«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».
Είχε προηγηθεί στις αρχές Μαρτίου, μία ακόμα τοποθέτηση της κ. Παπακώστα. Συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Ειδήσεις» είχε δηλώσει – η ίδια είπε εκ των υστέρων πως η συζήτηση ήταν off the record - πως «εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί», παίρνοντας αποστάσεις από τον βασικό πυλώνα της ΝΔ, που είναι το αίτημα για εκλογές.
Οι δύο αυτές τοποθετήσεις ήταν εκείνες που οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη στο να προχωρήσει στην αντικατάσταση της, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ πως δεν θα ανεχτεί μελλοντικά καμία διαφοροποίηση.
Παράλληλα, για τους πιο προσεκτικούς, η αντικατάσταση της από έναν βουλευτή, τον Ιάσωνα Φωτήλα, που μεταπήδησε πρόσφατα στη ΝΔ από άλλο κόμμα, δείχνει πως για τον πρόεδρο της ΝΔ, δεν υπάρχει κάποια κομματική επετηρίδα, αλλά το κριτήριο είναι να δουλέψει με στελέχη τα οποία τηρούν την γραμμή του κόμματος και δεν θολώνουν το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει δυναμικά η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ. gr./
ΣΤΑΎΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ 

DEITE AKOMA
Μέσω Facebook η απάντηση της Παπακώστα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget