Friday, April 14, 2017

"Κοσμοσυρροή στα Τρίκαλα στην κορύφωση του Θείου Δράματος"

 Στην ιστοσελίδα www.trikalanews.gr  διαβάζουμε 


Χιλιάδες πιστοί με αναμμένες λαμπάδες συμμετείχαν στην περιφορά Επιταφίων που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ, άρχισαν να καταφθάνουν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, οι Επιτάφιοι Ιερέων Ναών για να τελεστεί η Ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου.

Οι Ιερείς από Ιερούς Ναούς της πόλης, αφού κατέβασαν τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό τον τύλιξαν σε καθαρό σεντόνι, ετοίμασαν τον Ιερό Επιτάφιο έτσι ώστε να τοποθετηθεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου και απόψε οι χιλιάδες πιστοί στα Τρίκαλα, παρακολούθησαν με την πρέπουσα ευλάβεια την Ακολουθία του Επιταφίου και έψαλλαν τα Εγκώμια σε 3 στάσεις.

Με την «Ζωή εν τάφω», το «Άξιον Εστί» και οι «Αι γενεαί πάσαι», πραγματοποιήθηκε η περιφορά Επιταφίων στους δρόμους της πόλης με κοινό σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία.

Στην κορυφή της πομπής, ο Επιτάφιος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου όπου τον συνόδευε τιμητικό Άγημα της ΣΜΥ Τρικάλων, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική έδινε τον πένθιμο τόνο.

Από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, κηρύχτηκε ο Θείος Λόγος με τους πιστούς να προσδοκούν την Ανάσταση του Κυρίου και στην συνέχεια οι Επιτάφιοι να επιστέφουν συνοδεία των πιστών στους Ιερούς Ναούς.

Καθόλη την διάρκεια της θρησκευτικής εκδήλωσης, υπήρχαν μέτρα αστυνόμευσης των χώρων, ενώ είχαν προηγηθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή τέλεση της περιφοράς των Επιταφίων.

Στην πλατεία στην Θεία Ακολουθία, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Γιώργος Σπηλιόπουλος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Γιώργος Παπαπολύκαρπος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Νομού Τρικάλων.


Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου

No comments:

Post a Comment

wibiya widget