Tuesday, April 11, 2017

Κύπρος. Συνοδεία αστυνομίας ο Ρίκκος στο Ανώτατο



Tο Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει σε λίγο την αίτηση, που καταχώρισε ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, για έκδοση προνομιακού εντάλματος, Habeas Corpus, με το οποίο επιδιώκει την αποφυλάκισή του.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου θα μεταφερθεί, με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου εκτίει την ποινή φυλάκισης, που του επέβαλε το Δικαστήριο.
Την αίτηση, η οποία στρέφεται κατά του Γενικού Εισαγγελέα και της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, καταχώρισε ο δικηγόρος του, Παύλος Αγγελίδης, με σκοπό να ελεγχθεί η νομιμότητα της κράτησής του και να διαταχθεί η άμεση απόλυσή του.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται ότι θα εγείρει ένσταση στην αίτηση.
Το ένταλμα Habeas Corpus εκδίδεται σε όλες τις περιπτώσεις παράνομης στέρησης της προσωπικής ελευθερίας.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου στηρίζει την αίτησή του σε μια πρόνοια του Ποινικού Κώδικα, η οποία αφορά το ποινικά ανεύθυνο των δικαστικών λειτουργών, στους οποίους περιλαμβάνεται, όπως ισχυρίζεται, και  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, θέση την οποία κατείχε κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, για τα οποία καταδικάστηκε.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχει καταχωρίσει και έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στις 7 Μαρτίου, κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής, που του επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1η Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
ΓΙΏΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΊΔΗ   / sigmalive.com

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/421756/synodeia-astynomias-o-rikkos-sto-anotato#.dpuf

No comments:

Post a Comment

wibiya widget