Thursday, April 13, 2017

Θανατος παντου.Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν [vid]


Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η GBU-43, η «μητέρα όλων των βομβών» (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. 
Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη ρίψη της τηλεκατευθυνόμενης βόμβας και επί του παρόντος εξετάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, τον Άνταμ Σταμπ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη.
Τον βομβαρδισμό επιβεβαίωσε με τη σειρά του και ο Σον Σπάισερ, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος ήταν ένα «σύστημα τούνελ και σπηλιών που επιτρέπουν στους μαχητές του ISIS να κινούνται ελεύθερα». 



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν άναψε εκείνος το πράσινο φως για την ρίψη της. 
«Όλοι γνωρίζουν ακριβώς πως γίνονται τα πράγματα. Εγώ εξουσιοδοτώ τον στρατό μας… Τους έχουμε δώσει εξουσιοδότηση και αυτό κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος. 
Αμερικανοί αξιωματούχοι διαρρέουν ότι τη χρήση της βόμβας ενέκρινε ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ, σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.
Μεγαλύτερη ελευθερία 
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει στον αμερικανικό στρατό μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, κάτι το οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει κάνει «τεράστια διαφορά» στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. 
Παρότι οι δηλώσεις του Τραμπ υποδεικνύουν ότι δεν έχει ευθεία ανάμειξη με την ρίψη της βόμβας, το CNN τονίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα «πρόθυμος» να συνδέσει τον εαυτό του με αυτή την τολμηρή επίδειξη δύναμης. 
Μάλιστα, o Tραμπ φρόντισε να επαινέσει τον αμερικανικό στρατό για μια, όπως την αποκάλεσε, «πολύ, πολύ επιτυχημένη επιχείρηση». 
Αναλυτές ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή πιθανώς να είναι και ένα «μήνυμα» προς τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που τις τελευταίες εβδομάδες κάνει επίδειξη πυρηνικής ισχύος. Ενδεικτικό είναι ότι σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Τραμπ τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπιστεί. 
Η αεροπορική επίθεση στο Αφγανιστάν έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον βομβαρδισμό της Συρίας – την πρώτη αντίστοιχη επιχείρηση εναντίον της συριακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του εξαετούς εμφυλίου πολέμου της χώρας. ΕΘΝΟΣ.
Βίντεο αρχείου 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν [vid]
  • Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν [vid]
  • Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν [vid]

No comments:

Post a Comment

wibiya widget