Monday, April 24, 2017

"Μετέωρα για όλους"... λένε οι Θεσσαλοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΕΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων 

Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας (κατόπιν ποιών αιτούντων;) ετοιμάζεται να απαγορεύσει αθλητικές  εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο χώρο των Μετεώρων.  



Εν μέσω οικονομικής κρίσης όπου όλα πολιτικά κόμματα ευαγγελίζονται επενδύσεις και ανάπτυξη, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε στραπάτσο για την ανάπυξη της  ιδιαίτερης πατρίδα μας.

Τα Μετέωρα είναι ένα θαύμα της φύσης, με μεγάλη ιστορική, θρησκευτική, και γεωλογική αξία. 
Εννοείται ότι πρέπει να σεβόμαστε την ήρεμη ζωή των μοναχών που διατηρούν με κόπο τα ιστορικά μοναστήρια στην πάροδο των αιώνων. 
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο χώρος πρέπει να γίνει άβατος. 

Πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες και τους αθλητές που έρχονται από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη και θέλουν να απολαύσουν την εκπληκτική ομορφιά της φύσης, με περιπάτους, αναρριχήσεις, ποδηλασία ή όποιες άλλες δραστηριότητες. Δεν γίνεται να κρατούμε τα Μετέωρα σε απομόνωση. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική στη σύσκεψη της περιφέρειας και θα αποφευχθεί μια αναχρονιστική απόφαση που μόνο προβλήματα και οικονομικό μαρασμό θα φέρει στην περιοχή.  

Εμείς δηλώνουμε ρητά ότι δεν επιθυμούμε τον απομονωτισμό της περιοχής και ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και επιφυλασόμαστε για παραιτέρω ενέργειες μας.


Με τιμή και σεβασμό
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Διαμαντής Γκίκας

Ο Α’  Γραμματέας

Άγγελος Βόμπρας


fatsimare.gr/trikalina-hamperia/2017/04/25/meteora-gia-oloys-lene-oi-thessaloi-tis-eyropis

No comments:

Post a Comment

wibiya widget