Wednesday, April 19, 2017

Σύλληψη Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

Ένας Τούρκος διέφυγε στη Σύμη. Δηλώνει δικηγόρος και υποστηρίζει ότι πλήρωσε αδρά ένα δουλέμπορο για να τον μεταφέρει. Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα
Mια νέα υπόθεση φυγάδευσης ενός Τούρκου επιστήμονα, που δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης, απασχολεί από προχθές τις Λιμενικές Αρχές της Σύμης και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
AdTech Ad

Ενας 28χρονος δικηγόρος εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς λάθρα στην χώρα μας προκειμένου, όπως κατέθεσε αρμοδίως να ταξιδέψει ακολούθως στην Στοκχόλμη.
Πιο συγκεκριμένα ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου 2017.
Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα γιατί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από την χώρα.
Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.
Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.
Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ηθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.
Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη σήμερα με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.
dimokratiki.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget