Thursday, April 27, 2017

Απαξιώνουν το ΕΚΑΒ τα ΜΜΕ που «τους κόπηκε η μάσα»

Έντονη κριτική στον τρόπο που παρουσιάζουν την λειτουργία του ΕΚΑΒ πολλά Μέσα Ενημέρωσης από Ξάνθο και Πολάκη στην Βουλή.
Κανιβαλισμό και έλλειψη σοβαρότητας καταλόγισε σε μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το ΕΚΑΒ. Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης τοποθετούμενοι στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επισήμαναν ότι ακολουθείται μία πολιτική εκσυγχρονισμού των διακομιδών ενώ συνέδεσαν την προσπάθεια απαξίωσης του ΕΚΑΒ από τα ΜΜΕ σε οικονομικά συμφέροντα. Στην επιτροπή υπήρξε ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ.
Πολάκης: Σε κάποιους κόπηκε η μάσα
«Κάποιοι που τους κόπηκε η μάσα δεν ξέρουν τι λένε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΕΚΑΒ, μιλώντας για «κανιβαλλισμό που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα από κάποια μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης». Μίλησε για μέσα «που ταϊζονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ»
Επισήμανε παράλληλα ότι «το ΕΚΑΒ έχει 3.600 άτομα προσωπικό». Ο Π.Πολάκης δήλωσε ότι «δεν είναι λίγος αυτός ο αριθμός και σε σχέση με άλλες χώρες. Υπάρχει ένα πρόβλημα κατανομής που έχει να κάνει με το πελατειακό καθεστώς του παρελθόντος», όμως – συνέχισε- «εμείς δεν ήρθαμε να κάνουμε το ίδιο και το αποδεικνύουμε στην πράξη αυτό. Όποιος έχει στοιχεία για ρουσφετολογικές προσλήψεις να το πει».
Ξανθός: Απαιτείται σοβαρότητα από τα Μέσα Ενημέρωσης
«Το ΕΚΑΒ έχει παρελθόν, ένα δύσκολο παρών αλλά και ένα καλύτερο μέλλον» επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος μιλώντας για ένα ακολουθούμενο πρόγραμμα που στοχεύει στην «ανανέωση και ενίσχυση του προσωπικού» και την «αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών με την προσθήκη νέων εργαλείων, όπως τα πλωτά μέσα διακομιδής» και τα νέα κέντρα εναέριων διακομιδών. «Σε ένα σοβαρό περιστατικό θα υπάρξει εξυπηρέτησης από το δημόσιο συστημα υγείας χωρίς να απαιτείται ..πολιτική παρέμβαση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι την θερινή περίοδο θα υπάρξει ενίσχυση λόγω αυξημένων απαιτήσεων.
Επέρριψε ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης ζητώντας «σοβαρότητα από την πλευρά των media, η οποία δεν υπάρχει» σημειώνοντας ότι αξιοποιούνται περιπτώσεις ώστε να καλλιεργείται «γενικευμένη απαξίωση και του συγκεκριμένου φορέα του ΕΚΑΒ». Συνέστησε «μεγάλη προσοχή» γιατί το θέμα αυτό «αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία».​
ΓΕΡΆΣΙΜΟ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ/DOCUMENTO. gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget