Monday, April 17, 2017

Πάνε κι οι παπάδες.. τους χάλασε το ΦΒ.Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να πεί το ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ


Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το Άγιον φώς που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης

Από φωτιά που έκαιγε πάνω στην Αγία Τράπεζα, άναψε τα κεριά του και μοίρασε το Άγιο Φως στους πιστούς, ο ιερέας που τέλεσε τη λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπως δείχνει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μακροσκελές κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

«Όλοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το Άγιον φώς στα Ιεροσόλυμα βγαίνει με θαυμαστό τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα. Μπαίνοντας ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων στον Πανάγιο Τάφο για να βγάλει το Άγιον Φώς διαβάζοντας την ευχή του αγίου φωτός ανάβει τις λαμπάδες του από τον Πανάγιο Τάφο και στη συνέχεια βγαίνει έξω και το δίδει στον κόσμο. Αυτό λοιπόν κάνουμε κι εμείς. Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το Άγιον φώς που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης... και στη συνέχεια αρχίζει η ακολουθία όταν είναι να βγάλουμε το Άγιον Φώς, βγάζουμε πάνω από την αγία τράπεζα το Ευαγγέλιο και ιερατικό. Έτσι όπως βλέπεται η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα τις Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται είναι καλυμμένα με τζάμι, πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το Άγιον Φώς που έχουμε πάρει από τα Ιεροσόλυμα την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο. Η κάθε Αγία τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στο κείμενο τονίζεται ότι «κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν, κάθε άλλο, δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Και πέρυσι το αναρτήσαμε άπλα δεν έγινε τόσο γνωστό. Από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας. Ο σκοπός είναι αφού η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας, να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι πιο Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας μιας πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός των θείων δώρων».
Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται γιατί δεν το περνάει και από τα γένια του για να δεί πόσο ..άγιο είναι..



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΆΓΙΟ ΦΩΣ"και Διεθνή γελοιοποίηση "Ελλήνων". 
Του Θύμιου Χαραλαμπόπουλου*



No comments:

Post a Comment

wibiya widget